névnapok

2009. október 1., csütörtök

A kreativvagyok.hu képeslapos fórumán az volt a havi játék, hogy fekete-rózsaszín lapot készítsünk. Nagyon sokáig vártam az ihletet, ami végülis egy hete megérkezett :) A Friday Sketchers vázlatát használtam a laphoz.
A core'dinations kartonjaim között volt három fekete felszínű - rózsaszín magú, ezek közül kiválasztottam a leghalványabbat. Le Suh sablonnal beledomborítottam a rózsát, körömreszelővel megkoptattam a rózsát és a papír szélét-sarkát. Ekkor derült ki, hogy nagyon világos a rózsaszín mag, szinte alig látszik, ezért rózsaszínnel tintáztam a rózsa virágait és a lap szélét. A rózsa mögött rózsaszín kartoncsík van, amit Cuttlebug Swiss Dots embossing folder-rel domborítottam és feketével tintáztam, rá rózsaszín organza és fekete szaténszalag került. A lap papírját innen töltöttem le, majd GIMP-ben színcserével lett rózsaszín-fekete. A bal felső sarokba ScrapBazár-bélyegzővel és Tsukineko ragasztóval pecsételtem, és rózsaszín csillámport szórtam bele. Hát, nem mondhatni, hogy tökéletesen elégedett lennék vele. Már az elején javítanom kellett ragasztótollal, ahol nem, onnan meg most potyog a csillámpor. Legközelebb több ragacsot próbálok majd tenni a pecsétre. A felirat is SB, sk, fekete domborporral, de nem nagyon akar a tintába beleragadni a por :(
A lap belsejét elfelejtettem lefotózni. Az is rózsaszín, a jobb alsó sarokban ugyanaz a minta van, mint a csillámporos, csak itt feketével domborítva. Itt elég jól beleragadt a domborpor a tintába, ezért nem nagyon mertem nagyon rázogatni, hogy máshonnan lepotyogjon az összes domborpor onnan, ahol nem kell lennie. Úgyhogy maradt máshol is domborpor, de az egy-két pötty csúnya lesz, gondoltam. Ezért még szórtam a lapra a domborporból, és elég sok rá is olvadt a lapra, nem fújta le a hőlégfúvót.
Ez a lap most tetszik :)

A másik lap kolléganő 4 éves keresztlánykájának készült.A lap alsó része pausz, ezt fehér kartonra ragasztottam kétoldalú ragasztóval. Nem látszik át, ez valami vastag pausz. A karton pausz nélküli részét is Cuttlebug Swiss Dots embossing folder-rel domborítottam, lila pasztellkrétával színeztem a pöttyöket, majd elmasztoltam. A két papír határára rózsaszín organza- és szaténszalag került. A pauszból néhány lufit kivágtam, ráragasztottam kartonra, hogy ne legyen olyan halvány, és 3D-ragasztóval felragasztottam. A lap tetejére Cuttlebug-os galambok kerültek. Két hónapja még szomorkodtam kicsit, hogy csak egy irányba néző galamb van, egymással szembe nem tudom rakni őket, de megoldottam. Rózsaszín kartonból vágtam-dombrítottam a galambokat, és bordó (?) tintával színeztem. A madárkák "szájába" viaszosszálra fűzött Rayher-es betűgyöngyök kerültek. A rózsaszín virág a virágnagykerből van. (Milyen jó, hogy megvettem - előbb-utóbb minden cuccom sorra került, amit régebben esetleg feleslegesnek hittem:) ) A két virág alakú strasszot még tavaly vettem Aldiban, most megint árulják. De nem akarok többet. Viszont lesz papír is, óóó. Kár, hogy nem szabad(na) költenem. A jobb alsó sarkokban rózsaszín körömdíszítő kő van.

Az ABC Challange az E betűnél tart, Embossing a jelszó. Hát, ez nálam nem kihívás. :)

2 megjegyzés:

Helen írta...

Fabulous cards!
Thanks for joining us at the ABC Challenge!
Helen x

Névtelen írta...

cute card the birds are great! thanks for joining us on the ABC challenge, Samantha :0)