Timcsoca kihívására

2009. szeptember 17., csütörtök

Amikor Timcsoca kihívását olvastam, csak karácsonyi lap járt a fejemben. Hogy miért, azt már nem tudom, talán azért, mert akkor vettem karácsonyi pecséteket. (Párom jót nevetett, mikor látta rajta, hogy három éves kortól :) ) Aztán gondolkodtam, hogy valami mást kellene, mert hát a karácsony mégsem fekete. De virágosat? Az mindenképp gyászos... Akkor maradjon a karácsony. Kezdtem a pecsétekkel, de kicsik, úgyhogy csak egy ajándékkísérő lett belőle. Aztán pihentettem kicsit a dolgot, de közeledett a határidő... Eredetileg valami fogdoznivaló, csipkés lapot kerestem, de nem találtam hozzá való fekete-fehér képet, csak ilyet. Ehhez viszont a csipke nem passzol. No, mindegy, lesz másképp. Kinyomtattam fényes fotópapírra, és zöld lett. Ej. Aztán matt fotópapírt tettem a nyomtatóba, és véletlenül a "sima papír"-on maradt a beállítás, így már fekete-fehér lett. A végeredmény:Bal oldalon Lidl-s karton, jobb oldalon Cuttlebug embossing folder (Snowflakes), közöttük vékony szatén szalag, a feliratot hődomborítottam. A kép is és a felirat is fehér kartonon van, 3d-s kétoldalú ragasztóval, és az egészet fekete kartonra ragasztottam.
Aztán hogy ne menjen kárba az első kép sem, elkészült a lap zöld verziója is:Azt meg kell hagyni, hogy nem jó betűtípust választottam, amikor a pecsétet terveztem :( Az é betű hődomborítva összefolyik :(

Ez pedig milyen jó lett volna Timcsoca előző kihívására, ha nem 5-6 éve készült volna...

Első lépések

2009. szeptember 14., hétfő

Sok minden történt a múlt héten. Végre hazajött Öcsi. Épp névnapomra megérkezett a CB-om, és kedvesemtől egy 4-in-1 papírvágót kaptam - ezekkel még nagyobb öröm lesz dolgozni, már ha lesz rá időm...
Így kezdődött:

Anyu névnapjáraAnnak ellenére, hogy a lap aljáról hiányzik egy-két mm, még ez lett a legjobb kép, itt látszik, hogy a rózsa és a papír is barackszínű. A körök Spellbinders Nestabilities, CB bigyóval pöttyözve. Örültem, hogy sikerült megkötni szépre a masnit, ezért nem kötöttem ki, mikor belül fényképeztem:A szöveget lila tintával pecsételtem, és színtelen domborporral domborítottam. Belül a másik oldalon van egy domborított rózsa, lila tintával és színtelen domborporral.

Ez az egyszerű unokatesónak készült:A szöveg itt is pecsételve és domborítva van - elég csúnya ez a barna :( Gyorsan kellett, de még nem megy annyira gyorsan, mint szeretném. Bár biztos közrejátszik az is, hogy térdigérő dohányzóasztal mellett nem jó dolgozni, úgy, hogy mindig mindent keresni kell... A háttér Fiskars texture plate CB-gal domborítva.

Timcsoca kihívására szerettem volna egy fekete-fehér karácsonyi képeslapot készíteni, de nem lett belőle, csak ajándékkísérő. De nem adom fel, van még néhány napom...A téli kártyák háttere CB minta, a virágos Fiskars texture plate. A kártyák hátoldalán ugyanilyen domborított papír van, és egy ugyanilyen kör, a minta nélkül, oda kerülhet a név vagy a szöveg. A minták a noname pecsétekkel, és színtelen domborporral, a hóember fekete domborporral készültek. A hóember mögött Aldi-s szalag, a fenyő mögött Tesco-s boa. Ilyenekből kellene még sokat készíteni. Lehet, hogy szerénytelenség, de nekem nagyon tetszenek. Olyan kis masszív cuccok, jó megfogni őket :) Csak idő kellene hozzá. És szabadságom sincs már, csak év végére, pedig úgy, de úgy, de úgy csinálnám már ezeket... Csak néhány óra kellene, amíg tényleg nyugodtan tudok ezzel foglalatoskodni, és nem kellene mással törődni. De jó lenne...

Keresztanyámnak is készült egy lap, az is sürgős volt, annyira, hogy elfelejtettem lefotózni...

Ezek a lapok pont megfelelnek az ABC kihívásának: D is for Die Cuts.
És gyorsan benevezem őket a Crafty Creations kihívására is, ahol a feltétel: Embossing.

rokonok

2009. szeptember 10., csütörtök

Múlt héten készültek ezek a lapok születésnapokra. Az egyik unokatesómnak:
A másik nagybátyámnak:

Tegnap mentünk Öcsiért a reptérre. Hogy mi van Pesten, vagyis inkább Budán fél hatkor!!! Fél óra alatt 3 km, aztán negyed óra alatt 3 km, és negyed óra alatt 5 km. A gyorsforgalmi úton egy koccanás volt, ott is lépésben haladtunk. Nem volt elég másfél óra arra, hogy megtegyünk 24 km-t! Még szerencse, hogy Öcsi gépe két órát késett - 20 perccel az után indultak el Varsóból, hogy le kellett volna szállniuk Budapesten. Hazaért, több, mint két és fél hónap után, most meg már elhúzott Sopronba.

És most nekiállok egy fekete-fehér lapnak, aztán Anyu és nagynéném névnapi és keresztanyám szülinapi lapjának. Pedig napközben úgy gondoltam, hogy fél hatkor hazaérek, és kidőlök... De most nem vagyok fáradt, tele vagyok lelkesedéssel. :)

röviden

2009. szeptember 8., kedd

Simon kihívására

A rózsaszín papírok Lidl-ből, a zöld papír freebie, abból az időből, amikor még szépen nyomtatott a nyomtatóm, a rózsa Le Suh domborító sablon, a sarokminta talán Joy!, a zöld papíron Glimmer Mist, de nem látszik. A kis zöld kövek körömdíszítő kövecskék. Látszik a csillámpor a rózsán?

Leragadnak a szemeim. De készen van egy naaagy tepsi süti Öcsinek, holnap ilyenkor már itthon lesz :) Van még két képeslap, amit fel kellene ide is tölteni, de most neeeeeem megy.

Egy candy a SSS egyik designerétől.
És egy másik candy egy másik designertől.