újból

2009. február 4., szerda

Múlt héten sem volt pihenés, és még mindig nem álltam neki a babáhozgratuláló képeslapnak. Keresem magamnak a "bajt" :) Anyu egyik munkatársa nyugdíjba megy, megkérdeztem, ne készítsek-e egy képeslapot neki... Az eredmény:A barna karton Lidl-s, domborítottam, és a bal oldalra került egy kis Rayher-es papír, tintázva, a sarkában sarokbélyegző mintája hődomborítva. Hődomborítottam még a nyári scrap-talis pecsétekkel, először az egyenessel, a Rayher-es papír mellett. Aztán felraktam Rayher-es (de akárhol máshol megvehető szalagokkal) a saját wordart-ot. A lap alját üresnek éreztem, ezért pecsételtem-hődomborítottam ide is a talis pecséttel. Több, mint egy éve vettem már ilyen pezsgősüveget, csak reménykedtem, hogy még lesz a hobbyboltban ilyen, és volt :) Nekem a legjobban a felső dísz tetszik a lapból :) Nem tudom már, kinél láttam ilyen szalagra nyomtatást, úgyhogy nem találtam meg a leírást sem, de boldogultam magam is: (A nyomtatás másnapján gyorsan vettem még öt színt ebből a szalagból. A biztonság kedvéért, hogy legyen itthon. Már harmadik napja szeretném rendbe tenni a szalagjaimat...)
Ez alatt is a talis pecsét van.
Végül tettem még rá egy művirágot is, e körül is hődomborított pöttyök vannak, de később már megbántam ezt a virágot...
A második fotón látszik kicsit az a papír, amire ragasztottam az egészet, érdekes mintája van.
Még nem készült egyetlen olyan lapom sem, aminek férfiasnak kellett lennie. Most ezt a pezsgősüveget tettem fel a virág helyett, és azt hiszem, a Danubia (vagy Danuvia?)-szalag is jó ötlet volt a szatén helyett. Amikor megmutattam kolléganőnek, és az volt az első reakciója, hogy ez férfinak lesz - a célomat elértem, azt hiszem :)

Nem felejtettem ám el, hogy hónapokkal ezelőtt ki lettem pécézve, de eddig csak két dolog jutott eszembe, ami esetleg érdekes lehet velem kapcsolatban.

Egyáltalán nem vagyok kibékülve a Budapest TV-vel, de csak BP TV-s felvételükkel tudok készülni a jövő szombati bála.
Azt hiszem, jól fogjuk magunkat érezni.

A szalagra nyomtatás pedig imígy történt:
Fogtam a szalagot, összehajtottam, bejelöltem, hogy hol lesz a leendő szöveg betűinek a talpa. Örültem, mikor láttam, hogy a szalagnak ugyanazon az oldalán, mert így elég egyszer nyomtatni. Viszont a szöveg egyik része fejtetőn áll - ezért a szöveg szerkesztéséhez Corel-t használtam, nem a Word-öt. Először beírtam a szöveget, és örültem, hogy a "füllel" együtt kb. 20 centi szalag kell, tehát az A4-es rövidebb oldala pont elég. Az A4-es lap egyik szélére gépeltem a szöveg egyik felét, a másik szélére a másik felét, de fejtetőn. Kinyomtattam, kivágtam a csíkot, összehajtottam, hogy valóban stimmel-e. A pozitív eredmény után kinyomtattam még egyszer, a szövegre a szalag szélességénél kicsit kisebb kétoldalú ragasztót tettem, erre rá a szalagot. Majd a szalag két végére még cellux-ot, hogy ahogyan jön a nyomtatófej, nehogy felgyűrje a szalagot. Preparált papír be a nyomtatóba, nyomtatás, izgulás, hogy mi lesz. És sikerült :)

3 megjegyzés:

krisssz írta...

Nagyon szuper lett! Elmondanád, hogy hogyan lehet szalagra nyomtatni?

Mehike írta...

Tetszik a képeslap. Nagyon ötletes

N.Zsuzsi írta...

Kicsit kevésbé stresszes :D ha textilre vasalható fóliára nyomtatsz és azt vasalod rá a szalagra :)
Szép lett nagyon.