Ágikának

2009. január 24., szombat

Névnapjára, születésnapjára és köszönetképpen sok szeretettel!

Nehezen indult. Nagyon ki akartam találni, sokat filóztam rajta, és semmire sem jutottam. Azt tudtam, hogy így fogom hajtogatni az alapot, az elejére a (mégnemtudommilyen) képet domborított keretbe teszem, és az üdvözletek kis zsebbe fognak kerülni, ahogyan a Hero Arts galériájában láttam, és a szélét saroklyukasztóval fogom csipkézni. Mikor meguntam a meddő gondolkodást, elkezdtem hajtogatni a papírt. Ezután már könnyebben jöttek a gondolatok :)

A 3D-s kép alapját dipára nyomtattam, a keretet Joy!-sablonnal domborítottam, barna pasztellkrétával színeztem, a kivágott rész alá rózsaszín karton került. Üresek voltak az ívek, ezért varrogattam egy kicsit, a kis virágokat Aldiban vettem. A végén, amikor még mindig üresnek tűnt a sok fehér felület, körömnyomdával és rózsaszín körömlakkal pecsételtem még néhány pillangót a kép köré. A vékony barna kartonalaphoz ez a kép kicsit nehéz lett, amire később csak rátettek a kártyák, elkezdett szétcsúszni a lap. Ezért került a tetejére a mini csipesz a virággal, ez összefogja.

A rózsa Le Suh-sablonnal készült. Először akkor rontottam el, amikor a sablonon keresztül átszíneztem barna tintával. Másodszor akkor rontottam el, amikor azokat a részeket, amit a tintapárna nem ért el, kiszíneztem tűfilccel. De ezen már nem tudtam változtatni :( A zseb papírja az egyik esküvői meghívóról maradt, rózsaszín cérnával öltögettem fel.

Az egyik kártya Lidl-s hullámkarton barnával tintázva, Rayher-es szalagokkal (bár akárhol lehet kapni...), és a kedvenc csipkémmel, amiből már Noénak is van jónéhány centi :) A hátoldala még kicsit üres. Első körben néhány miltonkapcsot barna körömlakkal festettem be, aztán mikor jobban körvonalazódott a színvilág, festettem párat rózsaszínre is. Erre a kártyára rózsaszínt raktam először, de meggondoltam magam, és átfestettem barnára. Általában határozottabb vagyok :)

Megkerestem a Happy Birthday kottáját, kinyomtattam, a másik oldalára Juca babás készletéből került egy papír (élőben szebb a színe), köszönet érte! Itt fehér, rózsaszín és pink papírzsinór van a szegecsben.

A harmadik kártya Jolee's-gerberákkal. Mostanában teljesen odavagyok az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen pöttyös papírokért, de nincs sok-sok ezresem Cuttlebug-ra vagy Sizzix-re és a hozzájuk való sablonokra. De, mint írtam, teljesen beleszerettem ezekbe, úgyhogy elkezdtem törni a fejem. Megkértem egy ismerőst, hogy valamilyen fémlapba másfél mm-es fúróval fúrjon nekem lyukakat, mintát majd adok hozzá. (A másfél mm-be pont jó az embossingceruzám, gondoltam.) Azt mondta, OK. Aztán megkérdezte, hogy milyen alakzatban legyenek ezek a lyukak, mert van neki perforált lemeze, az már ki van furkálva. Itt egy kicsit elszomorodtam, hogy nem olyan mintás lesz, mint szeretném, de hát ha ebből a lemezből kapnék, az neki jóval kevesebb munka lenne. Mikor mondta, hogy háromszögekben vannak az egy mm-es lyukak, egymástól egy mm távolságra, majd kiugrottam a bőrömből, hisz ez nekem pont jó! Egy kicsit aggódtam, hogy az egy mm-es lyukba nem lesz jó az 1,2-es és 1,8-as ceruza, de annyi baj legyen, majd nyomkodom üres tollbetéttel. Megkaptam a perforált lemezt, először az 1,2-essel próbáltam ki, de a golyóból túl sok fért a lyukba, és kilyukasztotta a papírt. Az 1,8-as viszont tökéletes! És mivel ilyen közel vannak a pöttyök, kisebb-nagyobb háromszögeket is pöttyözhetek:
Jóval lassabb munka, mint a géppel lenne, de ingyen van. Egyelőre tökéletesen megteszi, aztán majd ha sorozatban gyártom a képeslapokat :), akkor veszek olyan gépet én is.

Kolléganő azt mondta, hogy ha ő egyszer tudna egy ilyet készíteni, akkor oda nem adná senkinek, kitenné a szekrényére, és nézegetné :)

Mikor pár este-fél éjszaka gondolkodás és munka után már nagyjából készen voltam ezzel a lappal, akkor azt mondtam magamban, hogy most egy hét pihenés, nem fogok ollót és papírt a kezembe, csak tévézek, rejtvényt fejtek, és körmöt festek, nem miltonkapcsot vagy szegecset. Nagyon örültem.
Fél óra múlva eszembe jutott, hogy Fannika már egy hete megszületett, és még nincs képeslap a szülőknek. Azóta megvettem hozzá a gombot, a szalagokat, a 3D-kép pedig már nyár óta vár a sorára.

3 megjegyzés:

csuti írta...

Ez eszméletlenül jó! Jó sokat dolgoztál vele, de megérte, nagyon gyönyörű lap lett!

Bea írta...

Gyönyörűség! Nagyon szeretem a lapjaidat, nagyon inspirálóak! A betett linkeket pedig külön köszönöm!

BoBo írta...

Nagyon mutatós lett a lapod. A pöttyös papír készítéséhez én magam lyukasztgattam sablont, de a tied sokkal tutibb. Szétnézek majd valami "szakboltban" hátha van valahol egy kis darab maradék:-)