Szülinapra

2009. január 31., szombat

A papír és olló nélküli, pihenésre szánt hét eredménye egy képeslap barátnőm hármasikreinek negyedik születésnapjára:
A gyerekek Rachelle Anne Miller munkája, színeztem, majd körbetintáztam.

Ádám, Laura és Gábor nevének kezdőbetűjét kartonból vágtam ki és csillámos ragasztóval kentem át. A papír története: most vezetjük be az 5s-t az irodában is, ennek keretében nagy takarítási akció kezdődött. Találtak a fiúk egy 10x10 centiméteres műanyag izétartót, ilyet: Semmire sem használták már évek óta, ki kellett volna dobni. De a főnököm tud a képeslapkészítő mániámról (szokta kérdezni is, hogy mennyi idő alatt lehet kigyógyulni), és én kaptam meg :) A négy gyertyát vastag kétoldalú ragasztóval ragasztottam fel.
A papírok freebie készletekből vannak, már nagyon régen nyomtattam, nem tudom, melyikből.
Akitől a perforált lemezt kaptam múlt héten, kért, hogy mutassam majd meg, mire használom a lemezt. Megmutattam neki. Mondta, hogy van neki ilyen nagy lyukú lemeze is, ahol háromszögben vannak a lyukak, majd ad abból is. Elmondtam neki, hogy mit váltottam ki ezzel a lemezzel. Azt mondta, hogy elég könnyen lehet építeni a Sizzix vagy a Cuttlebug elvén működő gépet. Hát igen, végülis van elég közeli gépész ismerősöm, nem tart semeddig sem megrajzolni egy ilyet, és töredékéből megvan a bolti árnak. Csak a késeket, a sablonokat és az alátéteket kell majd megvenni.
Ez után beírtam a gugliba, hogy "perforált lemez", és találtam ilyeneket: perforált
lemez
Ha pedig esetleg lesz saját gépem, lehetne bele saját sablont készíteni ilyenből
Következő feladat: a kapcsolatokat mozgósítani az egyik szállítónk felé, és kérni 1-2 tenyérnyi darabot a raktáron lévő perforált lemezeikből :)

Nyerjünk

2009. január 26., hétfő

ezeket itt


ezeket itt.

ezt és még három másik bélyegzőkészletet itt

ezeket itt

ezeket itt

ezeket itt

ezeket itt

ezeket itt

és még nyolc másikat itt

ezeket itt


ezeket itt

Ezeknél nem láttam, hogy kizáró tényező lenne, ha a pályázó nem a blogtulaj országában lakik.

Nem csak a játékot érdemes megnézni, a képeslapok is szebbnél szebbek. Itt találtam összegyűjtve az előbbi blogokat.

Ágikának

2009. január 24., szombat

Névnapjára, születésnapjára és köszönetképpen sok szeretettel!

Nehezen indult. Nagyon ki akartam találni, sokat filóztam rajta, és semmire sem jutottam. Azt tudtam, hogy így fogom hajtogatni az alapot, az elejére a (mégnemtudommilyen) képet domborított keretbe teszem, és az üdvözletek kis zsebbe fognak kerülni, ahogyan a Hero Arts galériájában láttam, és a szélét saroklyukasztóval fogom csipkézni. Mikor meguntam a meddő gondolkodást, elkezdtem hajtogatni a papírt. Ezután már könnyebben jöttek a gondolatok :)

A 3D-s kép alapját dipára nyomtattam, a keretet Joy!-sablonnal domborítottam, barna pasztellkrétával színeztem, a kivágott rész alá rózsaszín karton került. Üresek voltak az ívek, ezért varrogattam egy kicsit, a kis virágokat Aldiban vettem. A végén, amikor még mindig üresnek tűnt a sok fehér felület, körömnyomdával és rózsaszín körömlakkal pecsételtem még néhány pillangót a kép köré. A vékony barna kartonalaphoz ez a kép kicsit nehéz lett, amire később csak rátettek a kártyák, elkezdett szétcsúszni a lap. Ezért került a tetejére a mini csipesz a virággal, ez összefogja.

A rózsa Le Suh-sablonnal készült. Először akkor rontottam el, amikor a sablonon keresztül átszíneztem barna tintával. Másodszor akkor rontottam el, amikor azokat a részeket, amit a tintapárna nem ért el, kiszíneztem tűfilccel. De ezen már nem tudtam változtatni :( A zseb papírja az egyik esküvői meghívóról maradt, rózsaszín cérnával öltögettem fel.

Az egyik kártya Lidl-s hullámkarton barnával tintázva, Rayher-es szalagokkal (bár akárhol lehet kapni...), és a kedvenc csipkémmel, amiből már Noénak is van jónéhány centi :) A hátoldala még kicsit üres. Első körben néhány miltonkapcsot barna körömlakkal festettem be, aztán mikor jobban körvonalazódott a színvilág, festettem párat rózsaszínre is. Erre a kártyára rózsaszínt raktam először, de meggondoltam magam, és átfestettem barnára. Általában határozottabb vagyok :)

Megkerestem a Happy Birthday kottáját, kinyomtattam, a másik oldalára Juca babás készletéből került egy papír (élőben szebb a színe), köszönet érte! Itt fehér, rózsaszín és pink papírzsinór van a szegecsben.

A harmadik kártya Jolee's-gerberákkal. Mostanában teljesen odavagyok az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen, az ilyen pöttyös papírokért, de nincs sok-sok ezresem Cuttlebug-ra vagy Sizzix-re és a hozzájuk való sablonokra. De, mint írtam, teljesen beleszerettem ezekbe, úgyhogy elkezdtem törni a fejem. Megkértem egy ismerőst, hogy valamilyen fémlapba másfél mm-es fúróval fúrjon nekem lyukakat, mintát majd adok hozzá. (A másfél mm-be pont jó az embossingceruzám, gondoltam.) Azt mondta, OK. Aztán megkérdezte, hogy milyen alakzatban legyenek ezek a lyukak, mert van neki perforált lemeze, az már ki van furkálva. Itt egy kicsit elszomorodtam, hogy nem olyan mintás lesz, mint szeretném, de hát ha ebből a lemezből kapnék, az neki jóval kevesebb munka lenne. Mikor mondta, hogy háromszögekben vannak az egy mm-es lyukak, egymástól egy mm távolságra, majd kiugrottam a bőrömből, hisz ez nekem pont jó! Egy kicsit aggódtam, hogy az egy mm-es lyukba nem lesz jó az 1,2-es és 1,8-as ceruza, de annyi baj legyen, majd nyomkodom üres tollbetéttel. Megkaptam a perforált lemezt, először az 1,2-essel próbáltam ki, de a golyóból túl sok fért a lyukba, és kilyukasztotta a papírt. Az 1,8-as viszont tökéletes! És mivel ilyen közel vannak a pöttyök, kisebb-nagyobb háromszögeket is pöttyözhetek:
Jóval lassabb munka, mint a géppel lenne, de ingyen van. Egyelőre tökéletesen megteszi, aztán majd ha sorozatban gyártom a képeslapokat :), akkor veszek olyan gépet én is.

Kolléganő azt mondta, hogy ha ő egyszer tudna egy ilyet készíteni, akkor oda nem adná senkinek, kitenné a szekrényére, és nézegetné :)

Mikor pár este-fél éjszaka gondolkodás és munka után már nagyjából készen voltam ezzel a lappal, akkor azt mondtam magamban, hogy most egy hét pihenés, nem fogok ollót és papírt a kezembe, csak tévézek, rejtvényt fejtek, és körmöt festek, nem miltonkapcsot vagy szegecset. Nagyon örültem.
Fél óra múlva eszembe jutott, hogy Fannika már egy hete megszületett, és még nincs képeslap a szülőknek. Azóta megvettem hozzá a gombot, a szalagokat, a 3D-kép pedig már nyár óta vár a sorára.

Meghívók

2009. január 18., vasárnap

Örülök, hogy olyan sokan hozzászóltatok a képeslaphoz :) Alig hittem a szememnek, mikor láttam, hogy hat hozzászólás...
Beandy, koppintsd le nyugodtan. Két egyforma sk képeslap amúgy sem létezik.

Elkészültek az esküvői meghívó-minták. Akiknek készül, szeretnének a meghívóra egy fényképet magukról, a mintákon nem ők vannak.
Fényképezni nehéz fény nélkül, elnézést a képek minősége miatt. (Nem azért ilyen nagy felbontásúak a fotók, hogy dicsekedjek a bénaságukkal, hanem mert nincs a gépemen program, amivel kicsinyíteni tudjam.)
A Meghívó feliratú kontúrmatricán rövid az i. Ugye, létezik olyan, amin hosszú?


2009. január 15., csütörtök

Linsey hívta fel a figyelmet egy giveaway-re. Ha szeretnél nyerni ilyen:

szépségeket, látogass el még ma Joani blogjára, hagyj egy kommentet a játéknál, és írj a blogodon erről a nyerési lehetőségről.
Ha nem szeretnél nyerni, akkor csak nézegesd a csodaszép képeslapjait :) Egy újabb blog, ahol nézelődni kell. Lassan itthon is annyit ülök a számítógép előtt, mint a munkahelyemen :(
Közben készül néhány esküvői meghívó-minta. Csak kis egyszerűek, 80 db kell majd belőle... Muszáj lesz segítenie a kedves ismerősnek, akié lesz, ennyi (nagyjából) egyforma legyártásába már bele lehet bolondulni.

születésnapi képeslap

2009. január 10., szombat