Just for the record

2010. június 23., szerda

Az előző postból a kis kékruhásnak sikerült az angol szakmai középfokúja. :))))))))) Ha az elmúlt hat évben más tárgyakból ennek csak a közelében teljesített volna...

Öcsi 25

2010. június 21., hétfő

Yabo-kihívásra gondoltam ezt az oldalt, fél éjszaka késéssel el is készült, két nap késéssel fel is töltöm. A feladat az volt, hogy legyen az oldalon valami régi, valami új, valami kék és valami kölcsön. Régi a fénykép, lassan 25 éves lesz. Újak a Prima virágok a ScrapBoltból, ezek az első profi papírvirágaim, tetszik :) Elég sok minden kék az oldalon, kezdve Öcsi rugdalózójával. Kölcsön pedig a domborító sablon, amit Linsey-től kaptam kölcsön az esküvői meghívónk elkészítéséhez. Simontól nem ért még mindig ide, grrrrrrrrrrrrrrr.
Először teljesen másképp nézett ki az oldal. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ami képeslapon jól mutat, az 30x30 centiben már nem biztos. Erika oldala inspirált az elrendezésben.
Prima virágjaim legszebbjei (legszebb, mert bordó és krém, hihi), Linsey-féle inda feketére tintázva és zöld mist-tel befújva, csipke, fátyollevél, domborított papír minta mellett körbevágva, tintázva, és a Tesco-s háló.
A Linsey-féle fehér indám lassan elfogy. Rózsaszínből és kékből egy darab sem fogyott (sógornő babaváró albumába kerül majd egy-egy, ideje lenne befejezni, mielőtt megérkezik a baba), van még bordó és fekete is, és fehér is, csak erősen fogyatkozik...
Elmentem a könyvtárba, hogy megkeressem azt a Vas Népét, ami Öcsi születésének napján jelent meg, mert a dátumot is rá szerettem volna valahogyan tenni az oldalra. Szkennelni nem tudtak, ezért lefényképeztem azt a címlapot is (aznap nyílt a húsbolt a Fő téren - és már évek óta nincs meg), és az anyakönyvi híreket is egy héttel későbbről.
A papír Rayher, az indák nagyon világosak voltak, ezért vízjelfilccel átrajzoltam, és színtelen domborporral domborítottam. Eredetileg csak ide szerettem volna szívet varrni, aztán elkapott a gépszíj, és varrtam még egy szívet a jobb felső sarokba, és a címet is körbevarrtam.
A címet házi kaparós módszerrel készítettem, majd az évszámot is domborítottam színtelen domborporral.
Ágika ötlete ez a kirakós móka: két példányban hívattam elő a fotót (a babaértesítő-beli képet szerettem volna beszkennelni, de nem találtam :( ), az egyiket puzzle-sítottam, a másikból kivágtam a szélső puzzle-k részét, és a puzzle-darabokat 3D-sen ragasztottam fel.

Úgy voltam vele, hogy ha az én kistesóm fiú lesz, akkor nekem nem kell, inkább a pelenkáját mosom, minthogy játsszam vele. Aztán eljött 1985. július 31, szerda, amikor is hajnali 2-kor megszületett Öcsi. Délután bementünk megnézni, volt a szülészet előtt egy kis bungalló-féleség, ott gyülekeztek a rokonok, családonként néhányan. Volt egy tévé, és telefon a falon, abba kellett bemondani, hogy melyik babát szeretnénk látni, és akkor a szülészeten a kamera elé odatették a gyerkőcöt, a család meg a tévé előtt csodálta. Megnéztük mi is a tesót, és ahogy jöttünk el, azt mondtam, hogy azért fogok vele játszani is. Azóta meg... Elmennék érte a világ végére is.
Viszont játszottam a gyűrűmmel a szülészet udvarán, amikor mentünk anyut meglátogatni, és elejtettem, és nem találtam meg. Pici piros köves gyűrű volt.

(Ezt valahová még kommentként ráteszem az oldalra.)

A Yabo-kihívásról lecsúsztam, de a Crafty Creations-höz még jó vagyok - varrást kérnek.

Amúgy meg nem vagyok normális. Fél nyolckor majdnem elaludtam ülve, most meg nem érzem olyan vészesnek a dolgot. Pedig 10-kor aludni szerettem volna. Bagoly vagyok, azt hiszem. De az is lehet, hogy valami altatót kellene hallgatni, nem ezt:

Gundiból ki sem nézném ezt a hangot. De Egri Viktoré... El kell kezdeni nézni a meccseket. :)
(Majd talán rájövök, hogy hogyan lehet eredeti képarányban beilleszteni ide a videót... Addig is duplaklikk kb. a nyílra.)

2010. június 14., hétfő

Maminak névnapjára, Sweet Sketch Wednesday vázlata alapján és a Spoon Full of Sugar kihívására. De hogy nem csinálom végig a SSW bloghopját, az tuti, nincs erre időm...
Még két virágos lapom van:
This first card for my grandmother. And two additional floral card:

A hétvégén volt scrap-tábor, készültek Scrap Tábor Emlék Kártyák, STEK-ek, vagyis névjegyek. Az enyém ilyen lett:
There was scrap camp this weekend. I stayed at home, I had some thing to do. But I made Scrap Camp Memory Card and I will have another 30. That's mine:Az Inspirational Card Sketches kihívására.

2010. június 8., kedd

Ezekből előbb-utóbb oldal lesz:A sors könyvében pár szó, csak ennyi: így van jól, így kellett lenni! (Mennyit kerestem, hogy a STEK-jeimre milyen idézetet írhatnék... Akkor ez nem jutott eszembe. :(




De addig még egy képeslap maminak holnaputánra, egy képeslap keresztmamának másfél héttel ezelőttre, egy képeslap tánctanárnőnek vagy most hétvégére vagy egy hét múlvára, ajándék koszorúslányoknak-vőfélyeknek négy hét múlvára, egy képeslap négy hét múlvára, és egy képeslap esküvőnk utáni esküvőre. Úgy terveztem, hogy kiviszem a hobby-cuccaimat is Péterfára, úgysem lesz időm ilyenekkel foglalkozni, de ezek szerint muszáj nem tudom vinni és húzós lesz az előttem álló néhány hét.

Update: koszorúslányok-vőfélyek nem kapnak semmit, nincs rá időm. Viszont keresztfiamnak is szülinapja lesz két hét múlva.

Sokminden

2010. június 2., szerda

Tittytől kaptam három játékot. Köszönöm :)

1. Mutasd meg a hatodik oldaladat!
A scrap.hu-s archívumot segítségül híva megtaláltam őket. A digi:Azt hiszem, érthető, hogy miért ment el a kedvem a digitől. Nem értek én ehhez...
A hagyományos pedig: Scrap-chat volt, még az albiban, régi szép idők...

2. két díj

3. mutatni kellene néhány képet a konyhámról. Hát saját konyhám még nincs, esetleg anyuval közös, de leginkább hagyom, hogy az övé legyen :) 38 nap múlva már lesz egy kicsit "sajátabb", de az meg anyóssal lesz közös. Ha majd "belakom", hozok róla képet. Egyelőre a festőkre vár, lassan két hete, de azok csak napi négy órát dolgoznak, ma nem jöttek, de nem mondták, miért, holnap pedig csak akkor jönnek, ha esik az eső. Hm.

Ez a képeslap idős papunknak készült, akinek a szívét műtötték, és 8-án jöhet haza Füredről. Utána kezdjük a jegyesoktatást :) A Crafty Catz kihívására.