2008. október 28., kedd

Barna karton, bordó vagy sötétmályva vagy nem tudom milyen lidl-s papír, aldi-s strasszok:

Egyik művirágból a zöld levél, másik művirágból a fehér szirom, bordó pasztellkrétával, harmadik művirágból a pici szirom, miltonkapocs körömlakkozva:

Bordó szalag, rajta barna szaténszalag, a szegecsek is körömlakkozva:

Kinyitva:

Belül, bal oldalon, a bordó papír alatt domborítottam. Egy helyen kilyukadt a papír, ezért kellett átszíneznem néhol a domborítást:

variációk egy témára

2008. október 20., hétfő

Ez volt az első. Itt megjegyeztem magamnak, hogy bordó kartonra nem írunk arany csillámporral, mert nem látszik.

Sokkal jobban mutat a kéken az ezüst csillámpor.

Lidl-s papírból a fenyő, Aldi-s domborítóval a csillagok.

Elfelejtettem, hogy bordó kartonra nem írunk arany csillámporral. Élőben azért sokkal jobban olvasható. Lili máris lefoglalta, hogy neki ez kell.

Ez tetszik.

Az utóbbi kettőn a domborítást pasztellkrétával színeztem, ilyen közelről:

Blog4Scrap kihívására

Didó és Kuznyec blogjának új kihívására fájdítom egy kicsit a szívemet. Még 23, aztán... Pedig én nem is...

Elszoktam a digitől. Így utólag nézve nem ártott volna árnyék a kép sarkaiban lévő díszek alá, de annyit szerencsétlenkedtem a lekerekítéssel, hogy nincs kedvem újrakezdeni.

Scrap-chat 3.

2008. október 14., kedd

Elkészült végre az oldalam a harmadik scrap-chat alapján, dédszüleim esküvős képét "öltöztettem fel".
Ilyen lett:

Kicsit sötétre sikerült. Gondoltam rá, hogy valami világosabb papír jó lenne alátétnek, de akkor nem tudtam volna használni a képsarkokat, amit kimondottan erre az alkalomra vettem, és nagyon szeretek.
Vettem "foltos" karton is, de aztán megsajnáltam :) és inkább magam gyártottam. A sötét kartonok úgysem fogynak az aldi-s csomagból, kivágtam egy négyzetet a barnából, bekentem egy szivacsdarabot fehér temperával, és azzal pacáztam össze a hátteret. A karton szélét égettem. A kék papír a Canon oldaláról van, tintáztam, gyűrögettem. Egy canon-os papírból vágtam ki a két sarokba a barna díszt, és körberajzoltam.

Egy vastag tűt tettem tönkre, míg ebbe a gyöngybe belefűztem a két szalagot. De a gyöngy illett a lap hangulatába, és a szalagok is tetszettek így együtt. A kék körömlakkot néhány éve akkor kaptam Öcsitől, amikor épp eldöntöttem, hogy öreg vagyok ahhoz, hogy kékre kifesthessem a körmömet. De hát ezt mégsem mondhattam meg neki, használtam is néhányszor a lakkot rendeltetésszerűen is, ide meg - mondhatni - tökéletes volt. A másik miltonkapocs is körömlakkozott.


Ezt a két gombot is kimondottan erre az oldalra vettem. Próbálgattam a bal felső sarokba, mert az olyan üres, próbálgattam jobb oldalra, mert ott olyan üres, de nem tetszett sehol sem. Végül megtalálták a helyüket, azt hiszem.


Néha úgy vagyok vele, hogy talán lehetett volna díszesebbre is készíteni az oldalt, hogy ne legyen olyan borongós, de
1. mi legyen a dísz? még szalag? még csipke? van belőle elég,
2. nem volt olyan díszes az az időszak,
3. annyira nem is borongós.

Köszönet Erikának az instrukciókért, a virágért, és Jucának a címkéért! (Ami majd felkerül az oldalra, ha sikerül kideríteni, hogy 1921 őszén vagy 1921-22 telén volt-e az esküvő...)

Most pedig gesztenyét pucolászok, mert az jó. Nem a pucolászás, a gesztenye.