Az első

2010. március 30., kedd

A papírok, a tojás mind freebie, de nem tudom, honnan... A gomb Yabo.
Papers and egg are freebie, button: Yabo.
Néhány (leginkább húsvéti) kihívásra:
Oh-La-La Creations: gomb, szalag
Simon: húsvét/tavasz + csillogós valami - I have 3 rhinestones.
Stampin' for the Weekend: tavasz - sentiment is stamped and heat embossed
Cute Card Thursday: dimenziók
Daring Cardmakers: tojás
Corrosive Challange: húsvét

Aztán mami dokinénijének és az asszisztensnőnek még egy.
Az idénre csak ennyi futotta, pedig még olyan sokat szerettem volna... De nincs időm. Még ajtódíszünk sincs :(

2010. március 27., szombat

Összeírtam egy hete, hogy kinek szeretnék képeslapot küldeni húsvétra. 12 lap volt a listámon, ezeken kívül két névnapi. A két névnapit elkészítettem ma délután három óra alatt, de a húsvétiakból nincs egy sem. Közben lehúztam egyre a listát, a scrap.hu-s stafétában utánam következő Éváéra. Már biztosan mindenkié készen van, a fórumtémát én indítottam, és én vagyok a legbénább :S
Az egyik névnapi keresztapámnak készült, a Friday Sketchers vázlata alapján:

A Creative Card Crew-nál pöttyös, a Pixie Cottage-nál körös lapot kell készíteni, ez szerintem jó hozzájuk.

A másik lap unokatesómé, a Truly Scrumptious vázlata alapján készült:


Ezen a második fényképen látszik, hogy milyen jó színei vannak a lapnak. Az autós képet Öcsi találta, nekem meg eszembe jutott mellé ez a tüzes pausz, de csak azért, mert munkatársam kisfia előszedte a csomagukból, amikor náluk voltam a héten.

Az ok pedig, amiért nem készültek a húsvéti lapok: Az úgy kezdődött, hogy az általam elképzelthez hasonló tortáról kerestem képet a neten. Pont olyat nem találtam, de eljutottam egy esküvői blogra, aztán egy másikra, aztán a weddings.hu-ra. Olvastam ezt, olvastam azt, csavarogtam másfelé, és mindig hamar éjjel lett, aztán meg egy óra, esetleg kettő... A héten öt-hat órákat aludtam, de az átlag közelebb van az öthöz. Rendesen fáj is ma a fejem, nem lehet ezt a végtelenségig csinálni. Egy kedves ismerősöm szerint "aki sokat alszik, keveset él" - de ahogy öregszik az ember, nem megy ez már olyan könnyen...
A lényeg, hogy az olvasottakon felbuzdulva indítottam egy újabb blogot, kizárólag az esküvőnek, Csokor a kézbe, öltöny a testre címmel. Ha esetleg elfelejtenénk, hogy hol tartunk a készülődésben, itt megnézhetjük :) Gyertek Ti is, minden ötletet szívesen fogadok!

Szülinapra

2010. március 22., hétfő


Már kész két napja, de sikerült lekésnem a Die cut Dreams kihívását. Grrr.
Még gondolkodom, hogy a Cute Card Tuesday évfordulós-szülinapos kihívására nevezzem-e, mert ez ugyebár nem képeslap...

nooooormális?

2010. március 18., csütörtök

Nem. Mennyivel egyszerűbb lenne munkábamenet bemenni a boltba, és venni egy tábla csokit a szülinaposnak. De nem, én eddig két és fél órán keresztül varrtam organzaszalagot teásdobozra. Áááááááá. És még nem végeztem vele... No mindegy, holnap még veszek ugyanolyan színű szaténszalagot is, mert ez a szépsárga annyiranagyon nem megy hozzá, és lesz szép dobozka. Amit holnap nem tudok odaadni, de talán örül majd az ünnepelt hétfőn is. Ha csak feleakkora lesz az öröm, mint amit ma okozott a zöld képeslapom, már megérte.

A probléma az, hogy ilyenkor elég sokáig nem érzem magam fáradtnak. Csak reggel lesz nehéz kiszállni az ágyból. És tudom előre. És nem fekszem le időben. Mert nem tudom otthagyni a szépnek ígérkező dobozkát. Ez már nem normális.

Névnapra

2010. március 17., szerda

A Stamp Something-nál a krém-zöld színösszeállítás volt a feladat - image is stamped with Artemio clear stamp set.
A Pixie Cottage-nál a zöld szín használatát kérték.
A vázlat a Create4fun oldaláról van.

Szép társaság gyűlt össze az évek alatt... Jó közöttük lenni :)

Szülinapra

2010. március 11., csütörtök

Ismét Öcsi rendelésére készült egy lap, a Sketch Saturday vázlata alapján. Két éves a Cute Card Thursday oldala, a téma náluk ezen a héten: Celebrations. Happy Birthday, Cute Card Thursday!

Simon

2010. március 9., kedd

Simon-nál a kihívás: anyák napi vagy lányos lap. Nálunk ugyebár még arrébb van anyák napja, ez egy szülinapi lap lett, a hétvégére kell odaérnie a címzetthez.
In Hungary we celebrate Mothers in may, so it's a birthday card for this weekend, with love.

Zoltán-lap 1.

Az Inspirational Card Sketches vázlata alapján
A Creative Card Crew-nál a téma: Celebration's
A Crafty Creations-nél a feladat, hogy egyszínű legyen a lap
A Cute Card Thursday-nél zöld lapot kell készíteni
A Die cut Dreams-nél nem lehet virágot használni

3in1

2010. március 2., kedd

Öcsi telefonált múlt héten, hogy kellene egy lányos szülinapi képeslap. Simon-nál vintage és virág a kihívás témája, gondoltam, legyen ez. Aztán egy kínaiban megláttam egy virágot, megtetszett... Megvettem. Utána gondolkodtam, hogy a hófehér-pink virágból hogyan lesz vintage lap? Így sikerült:
It wasn't a good decision to choose a pink-snowwhite flower to make a vintage card. A really challenge :) And the result:
A virág fehérségét barna krétával tompítottam, házi mist-et fújtam rá, mint ahogy a liliomra is a sarkokba. (Anjou-liliom, Sopron, közgáz szak...) A gomb közepe épp olyan, mint amilyen virág fehér része lett a krétázás és fújkálás után :)
A lila papíron is barna kréta, hogy valami vintage legyen rajta... A virág alá mintalyukasztóval készült a csipkés papír, ezt is bebarnáztam. A címkét Woodware lyukasztóval lyukasztottam, Ágikának köszönet a kontúrmatricáért :) A papír innen digi freebie. A gyöngyök lidl-s készletből, a szalagok barna organza és halványlila szatén.
Belül pedig ilyen: Kétoldalt Tesco-s hálóval maszkoltam, úgy krétáztam lilával, majd már maszk nélkül barnával. (Ügyes a Tesco. Konfettit gyártatnak maguknak, és amiből kivágják a konfettit, azt is eladják. De amíg van, aki megveszi... Nekem is van két csomag, összesen nyolc szín...) A pecsét Artemio. A középső oldalra a címkét Corel-ben készítettem. Valami 12 soros vers kerül majd bele.
A lap formájának ötlete a Dutch Dare Card Challenges oldaláról, az ABC Challenge-nél pedig a feladat az volt, hogy egy papírt használjunk a laphoz.