2009. október 23., péntek

Egy-egy este alatt készült két képeslap. Ha van ötlet, nem is nehéz.Ez nem olyan kis helyes lap, mint a babás, de hát a Corrosive Challenge-nél a héten a narancs-fekete színösszeállítás volt a feltétel... A Friday Sketchers vázlata alapján készült. Nemsokára lesz lyukasztóm, ami csomagcímkét lyukaszt :)
A Stamping for the Weekend vázlata alapján készült ez a kék karácsonyi lap:A Stamp Something-nál feltétel volt, hogy csillogjon valami a lapon. De lekéstem róla... Talán látszik, a lap alsó fele sötétkék, a felső fele világoskék csillogós papír a Panton-ból, a Mikulást fehér csillogós papírra pecsételtem-színtelennel hődomborítottam, és alatta a pöttyözött szürke papír is csillogós. A fehér ágakat Évától kaptam, köszönöm! És a bevásárlást is. A sarkokat az egyik kedvenc saroklyukasztómmal lyukasztottam (kettő van összesen :) ). Erről a lyukasztóról néhány hete már lemondtam, meg se mukkant, nem lehetett vele lyukasztani. Úgy voltam vele, hogy abban az állapotban használni már nem fogom sosem, hát szétfeszítettem a házát, hogy megnézzem, mi van belül. Helyére raktam, amit kellett, tökéletesen működik azóta is. Nemsokára lesz másik is... A szöveget is hődomborítottam. Ezzel elégedett vagyok, főképp, hogy egy este készen lett. Na jó, legyen fél éjszaka.
The image and the sentiment are stamped and heat embossed.

Kislánynak

2009. október 20., kedd

Főiskolai barátunknak kislánya született, már egy hónapja... Végre kész lett a képeslap.A papírokat Szunyó babás készletéből nyomtattam, még nem találtam jobbat kisbabás képeslaphoz. A 3D Le Suh, már másfél éve megvan... Használtam még Cuttlebug Swiss Dots embossing folder-t, Spellbinders Nestabilities-t, a kedvenc művirágomat, gyöngytollat. Ezt a szalagot már néhány hete kinéztem, olyan széééép, és sok gyönyörű színben, többféle szélességben lehet kapni. Nem olcsó, de jóóó. Eddig nem vettem, mert ahhoz drága, hogy csak raktározzam, de ide tökéletes és muszáj :)
Eredetileg a múlt heti Creative Card kihívásra szerettem volna nevezni a lapot, és csak két perce vettem észre, hogy elkéstem. Viszont tökéletes a mostanira is, a téma: babás és gyerkőcös lap :)
A lap a C.R.A.F.T. Challenge receptje alapján készült, a hozzávalók: egy szalag, két gomb, három papír.

Minitali

2009. október 13., kedd

Szombaton délelőtt nálam járt Ágika és Nóri. Másfél-két óránk volt, megnézegettük Ágika albumait, megkaptam a papírjaimat Budapestről, odaadtam az itt vásárolt papírokat Ágikának, hogy küldje tovább Várdombra Noénak, majd vagdostak-domborítottak a lányok. Meglepetésként érte őket a vaku villanása, utána próbáltak elállni a fényképezőgép elöl, de nem engedtem :)

Kihívások, candyk

2009. október 9., péntek

Kolléganőm megkért, hogy készítsek neki valamit, mindegy, mit, de ne képeslapot, mert azt már kapott. Ez az ajtódísz készült: És akkor most szépen sorjában :) Az alap és a virág virágnagykerből, a tök piacról, a szalag rövidáruüzletből, a makk a Kresz-parkból, a gesztenye a munkahelyem mellől van, a felirat Rayher-pecséttel, levelek Cuttlebug vágó-domborító sablonnal készültek.
Text "Welcome" is stamped. It's not a card, but it's brown - is it OK for the challenge Stamp Something?
Orange, Brown and Leafy Green is OK - so let's enter the challenge Stampin' for the weekend!
I don't have any Autumny Penny Black... But I have the colors.
The inspirational photo of C.R.A.F.T. Challange:Vicky candy-je nov. 18-ig:Adrinál láttam ezeket a candy-ket:
Kristine, okt. 10.Bizzy Becs, okt.11.

2009. október 6., kedd

Jó lenne megnyerni:
Ilona candy-jét - okt. 18
Iris candy-jét - okt. 8
Kim candy-jét - okt. 10

Piros és zöld

Simon most azt mondta, hogy piros és zöld legyen a képeslap. Először természetesen karácsonyban gondolkodtam, aztán arra jutottam, hogy nem pihentetem tovább ezeket a két hete meglévő csillámos rózsákat (Le Suh sablon). Kaptam rózsás pauszpapírt (Folia), pont tökéletes ide. A zöld papírt Cosmic Shimmer Mist-tel fújkáltam be, hogy ne legyen olyan unalmas. Kellett még hozzá Spellbinders Nestabilities, vékony szaténszalag (öntapadósat lehet kapni és hol és mennyiért??? idegölő kétoldalú ragaccsal felragasztani...), ragasztótoll, csillámpor, pasztellkréta, és türelem, hogy lekerekítsem a szöveg sarkát, mert a sarokkerekítő ilyen vékony csíkot nem tud kerekíteni. (Ez utóbbi közben elfogyott.) A következő beruházás egy ilyen csíkvágó lyukasztó lesz. Vagy címkelyukasztó. Vagy mindkettő, és az egyiket a családtól kérem majd szülinapomra. Azt hiszem, ez a legjobb megoldás.
Közben megtanultam pontosan vágni a csodálatos új vágógépemmel :)

Érdemes benézni Simonékhoz...

for Paige

2009. október 4., vasárnap

World Cardmaking Day, card is dedicated for Paige, see at Simon Says Stamp Callenge and at Erin, sorry for the quality of the photo...A képeslap a World Cardmaking Day alkalmából, Simon kihívására készült, egy 13 éves kislánynak, aki nemrég súlyos balesetet szenvedett. Gyógyulását nyomon követhetitek kedves szomszédjának, Erinnek a blogján, aki mindenkit arra kér, hogy készítsünk képeslapot Paige-nek, így szerezve örömet a kislánynak ebben a nehéz helyzetben.
A hozzávalók: rózsás papír a Rayhertől, az egyszínű papírt Fiskars Texture Plate-tel domborítottam, a hullámos szélű zöld papírt Spellbinders sablonnal vágtam, a tubi CB cut&die sablon, a virágot asszem Hobbyművészben vette nekem Ágika.

2009. október 2., péntek


Az azért félelmetes, hogy regisztráltam a facebook-on, és egyből ajánlja a valóban ismerőseimet... Olyat is, aki a wiw-en, vagyis idegenek által is valamennyire hozzáférhető helyen nem ismerősöm. Tehát a freemail-es fiókomból szedi a neveket... Félelmetes. De most már mindegy, felesleges abbahagyni, belekerültem a Nagy Testvér látómezejébe.
A következő lépésben pedig megkérdezi, hogy átkutathatja-e az e-mail-fiókomat. Amikor az első lépésben már megtette. Félelmetes. És akkor utána megint ajánl scrap-es ismerőst, akivel tuti nem jártam egy suliba sehol sem, pedig eddig csak a sulikat adtam meg...
Aztán ajánlja Anitát, aki wiw-en ismerősöm, de freemail-en nem leveleztünk, és mikor bejelölném, azt írja, hogy őt már ismerősnek jelöltem. Ma biztosan nem. Ezt írta Tominál is, de ott még azt mondtam, OK, mert egyszer már lehet, hogy elkezdtem itt regisztrálni és akkor ismerősnek jelöltem... Viszont a visszaigazoló freemail azt írja, hogy nemrég regisztráltam, akkor meg hogyan lehet, hogy már két embert régebben bejelöltem?

névnapok

2009. október 1., csütörtök

A kreativvagyok.hu képeslapos fórumán az volt a havi játék, hogy fekete-rózsaszín lapot készítsünk. Nagyon sokáig vártam az ihletet, ami végülis egy hete megérkezett :) A Friday Sketchers vázlatát használtam a laphoz.
A core'dinations kartonjaim között volt három fekete felszínű - rózsaszín magú, ezek közül kiválasztottam a leghalványabbat. Le Suh sablonnal beledomborítottam a rózsát, körömreszelővel megkoptattam a rózsát és a papír szélét-sarkát. Ekkor derült ki, hogy nagyon világos a rózsaszín mag, szinte alig látszik, ezért rózsaszínnel tintáztam a rózsa virágait és a lap szélét. A rózsa mögött rózsaszín kartoncsík van, amit Cuttlebug Swiss Dots embossing folder-rel domborítottam és feketével tintáztam, rá rózsaszín organza és fekete szaténszalag került. A lap papírját innen töltöttem le, majd GIMP-ben színcserével lett rózsaszín-fekete. A bal felső sarokba ScrapBazár-bélyegzővel és Tsukineko ragasztóval pecsételtem, és rózsaszín csillámport szórtam bele. Hát, nem mondhatni, hogy tökéletesen elégedett lennék vele. Már az elején javítanom kellett ragasztótollal, ahol nem, onnan meg most potyog a csillámpor. Legközelebb több ragacsot próbálok majd tenni a pecsétre. A felirat is SB, sk, fekete domborporral, de nem nagyon akar a tintába beleragadni a por :(
A lap belsejét elfelejtettem lefotózni. Az is rózsaszín, a jobb alsó sarokban ugyanaz a minta van, mint a csillámporos, csak itt feketével domborítva. Itt elég jól beleragadt a domborpor a tintába, ezért nem nagyon mertem nagyon rázogatni, hogy máshonnan lepotyogjon az összes domborpor onnan, ahol nem kell lennie. Úgyhogy maradt máshol is domborpor, de az egy-két pötty csúnya lesz, gondoltam. Ezért még szórtam a lapra a domborporból, és elég sok rá is olvadt a lapra, nem fújta le a hőlégfúvót.
Ez a lap most tetszik :)

A másik lap kolléganő 4 éves keresztlánykájának készült.A lap alsó része pausz, ezt fehér kartonra ragasztottam kétoldalú ragasztóval. Nem látszik át, ez valami vastag pausz. A karton pausz nélküli részét is Cuttlebug Swiss Dots embossing folder-rel domborítottam, lila pasztellkrétával színeztem a pöttyöket, majd elmasztoltam. A két papír határára rózsaszín organza- és szaténszalag került. A pauszból néhány lufit kivágtam, ráragasztottam kartonra, hogy ne legyen olyan halvány, és 3D-ragasztóval felragasztottam. A lap tetejére Cuttlebug-os galambok kerültek. Két hónapja még szomorkodtam kicsit, hogy csak egy irányba néző galamb van, egymással szembe nem tudom rakni őket, de megoldottam. Rózsaszín kartonból vágtam-dombrítottam a galambokat, és bordó (?) tintával színeztem. A madárkák "szájába" viaszosszálra fűzött Rayher-es betűgyöngyök kerültek. A rózsaszín virág a virágnagykerből van. (Milyen jó, hogy megvettem - előbb-utóbb minden cuccom sorra került, amit régebben esetleg feleslegesnek hittem:) ) A két virág alakú strasszot még tavaly vettem Aldiban, most megint árulják. De nem akarok többet. Viszont lesz papír is, óóó. Kár, hogy nem szabad(na) költenem. A jobb alsó sarkokban rózsaszín körömdíszítő kő van.

Az ABC Challange az E betűnél tart, Embossing a jelszó. Hát, ez nálam nem kihívás. :)