esküvős

2009. augusztus 31., hétfő

Négy kolléganő kért meg, hogy készítsek egy képeslapot ötödik munkatársuk esküvőjére. Külön kérésük volt, hogy bordó-fehér legyen a lap, és hogy rajta legyen a pár fényképe. Úgy döntöttem, hogy előveszem ezt a lapomat, amit a kreativvagyok.hu -n tanultam, és ez alapján készítem el az ajándékot. Négy kártyával, hogy minden kolléganő át tudja adni a saját jókívánságait. Így sikerült:Bordó-fehér, a bordó részen egy kis fehér, a fehér részen egy kis bordó (na jó, piros).

Itt jól látszik a szép Lidl-s papír (így egy év után ideje volt már valami szépet kihozni belőle), a Fiskars Texture Plate-tel domborított sima fehér karton, a piros csillámpor, a kétféle kontúrmatrica (nehezen hajolt a szív körül, de nem volt már olyan, amelyiknek lett volna vékonyabb része), kedvenc Rayher-es rózsa a Müllerből, az üres sarokra domborított díszecske, és jól látszik az is, hogy a hölgy blúza és az úr nyakkendője milyen jól passzol a bordó papírhoz :) És látszik az is, hogy be kellett vágnom a papírt, mert szakadt volna. Előzőleg vékony volt a papír, azért szakadt el, most meg azért, mert vastag...

Nem szerettem volna, ha van egyforma kártya. A sarkokat kerekítettem, vagy mintás saroklyukasztóval lyukasztottam (ezzel csak kettőt-kettőt, hogy ne legyen túl csicsás).
A kártyatartó fülecske ugyanúgy Lidl-s papírból és ugyanazzal a kontúrmatricával keretezve. A bordó papír fölötti, kártyák mögötti részt is domborítottam, hogy mutasson valahogyan akkor is, amikor majd kiveszik a kártyákat.
A jobb alsó sarokban és a négyzetes rész tetején Perlen Pen-nel vannak a pöttyök.
Bár a négyzetes részen a bordó papíron még lett volna hely ennek-annak, de nem akartam tovább terhelni mindenféle dísszel, szerintem így szép, ahogy van :)

Jótékonysági felhívás

2009. augusztus 27., csütörtök

Zsuzsinál olvastam:

Kedves Tyúkanyók és Kiscsibék!

Számos pályázaton vehettetek már részt nálunk, kisebb-nagyobb nyereményekért.

Most gondoltunk egy nagyot: tegyünk valami igazán hasznosat, alkossunk valami nemes ügyért együtt. Ha szeretnél örömet szerezni a Gólyahír Egyesület pártfogoltjainak, akkor alkoss valami szépet az idén karácsonyra, aminek hasznát veszik!

A Gólyahír Egyesület elsősorban a krízishelyzetben lévő kismamákért jött létre, akik az esetek nagyobb részében nem tudják vállalni babájukat. Számukra sikerült most vásárolni egy lakást, ami krízislakásként működik, hogy a babájukat biztonságban, segítő szakemberek támogatásával, titkuk megőrzésével tudják hordozni terhességük utolsó hónapjában. Az új krízislakás jelenleg is teltházzal működik, mert az igény hatalmas!

Felajánlásaitokat a most átadott lakás otthonosabbá tételéhez kérjük. Szükség lenne, szívesen látnának szőnyeget, falvédőt, díszpárnákat, takarókat, székpárnát, faliképet, és hasonló kreatív, kézzel készíthető, az otthont melegebbé varázsló berendezési tárgyakat. Szárnyaljon a fantáziátok!
(A berendezési tárgyakon kívül a kismamák nehéz anyagi helyzete miatt tisztálkodási szereket is elfogadnának adományként). Képek a szállóról.

Adományaitokat 2009. december 10-ig várjuk, hogy még időben eljuttathassuk az Egyesületnek, ők pedig az Ünnepekig szét is tudják azt osztani. Ha szeretnél részt venni az akciónkban, kérlek, küldj egy e-mailt a karacsonyivarazslat kukac tyukanyo.hu címre, válaszként megírjuk a további teendőket.

Most sem leszünk hálátlanok: az alkotók között keresztszemes és varrós egységcsomagokat sorsolunk ki.
Kérjük, terjesszétek a blogokban, fórumokban is a kezdeményezésünket!

Szilvi kérdezi, hogy mit olvasok mostanában. Amikor megkaptam a kérdést, épp visszaadtam a Napfogyatkozást. Igaz, a pdf-ben meg tudtam volna nézni a 161. oldal 5. mondatát, de úgy gondoltam, megvárom a Breaking Down-t. Ezt ma kaptam meg. Most szerencsére könnyen megtaláltam a 161. oldalt, ez oldalszámozva van, az előző nem volt... Tehát az ötödik mondat: "Talán az egész bolygó elkezdett elpusztulni."
Különben annál nagyobb butaságot, hogy kalózfordítást olvasok, még nem csináltam életemben. Néhol annyira értelmetlen a szöveg, hogy nem vagyok vele tisztában, hogy mi merre hány méter. (Szia, Kata:) ) Kár volt. Nagyjából sejtettem, hogy pár fejezetet Google Translator-ral fordítottak le, de biztos csak akkor lettem ebben, amikor Jákobnak keresztelték a kedvencemet.
Gondoltam arra is, hogy Öcsivel meghozatom angolul a megjelent könyveket, de ez már merénylet lett volna ellene, úgyhogy nem fogom angolul olvasni egyelőre.
Közben eszembe jutott, hogy van nagyobb butaság, mint kalózfordítást olvasni. Fényképeket kerestem a könyvjelzőhöz, és közben elkeveredtem egy oldalra. Gondoltam, megnézem a fotókat a szereplőkről. Aztán láttam olyan szöveget, amitől nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szomorú lettem. Én annyira mást szerettem volna... Ezért is nem olvasom egyelőre Linsey oldalát, pedig ott szépen különszedve van szó az egyes kötetekről. De még csak véletlenül se tudjak meg olyat, amit nem szeretnék - kolléganő azt mondta, vannak még meglepetések :) Alig várom :)

Két kihívás és egy szülinap

Keresztfiam hétvégén velem akart vetetni egy osztálytársának képeslapot a szülinapjára. Mondtam neki, szó sem lehet róla. :) Nem hittem el neki, hogy egy 10 éves kislánynak a kék a kedvenc színe, ezért a bordó-narancs színösszeállítás mellett döntöttem. A vázlat a Friday Sketchers-é. Valami vidám papírt szerettem volna választani, így e mellett a kedvencem mellett döntöttem, egy scrap-freebie-ből nyomtattam még nagyon régen. Most nem tudom megmondani, melyikből, nincsenek rajta a gépemen a freebiek. Ráadásul az ABC Challenge-nél most épp a kör a kihívás tárgya :) Csillámos ragasztóval csillámoztam össze a bordó kartont, hogy ne legyen olyan unalmas. Lehet, hogy nem kellett volna... Ott van még a narancs csillámpor is, lehet, hogy így már sok, de egy tízévesnek talán tetszik. A kis mosolygó fejecske pont ide passzol, scrap-táborban kaptuk, de nincs erőm utánanézni, kitől... Hogy a belseje ne legyen olyan unalmas, csicsáztam kicsit.





Most egy kis pihenő, ma időben lefekszem :) De azért gondolkodom a képeslapon, amit egy jövő hétvégi esküvőre kell készítenem :)

Két kihívás és egy névnap

2009. augusztus 25., kedd

A Sketch Saturday és az ABC Challange kihívására készült ez a lap, névnapra.A lap középső részén a domborítás Fiskars texture plate, a szélén a perforált lemez Shimmer Mist-tel lefújva. Egyszerű szalag, csipke, ötforintos maradék gombok, és egyáltalán nem utolsó sorban Keresztély Piroska festmény.

csak úgy eszembe jutott

2009. augusztus 18., kedd


Megboldogult fiatalkorom, amikor Bon Jovi-kazetta borítójáról tanultam angolul. Innen többet, mint órán :) Meg is látszik... :)

B&F

Simon azt mondta, bármit, csak ne lapot - ez adta a lökést, hogy végre elkészüljön az ajándék barátaim ikreiről/nek. Falra akasztható, talán nem túl nehéz...
Simon said: Anything but a card - so I've made the gift for/about twins of my friends. They can hang on the wall, I hope it isn't so heavy.
Az első oldal a Friday Sketchers vázlata alapján készült.
The first side was made after the sketch of Friday Sketchers and I hope the side is according to it, too.
A leányzó nevének kezdőbetűje csillámporral, egy induló (de mikor már?) magyar vállalkozás lepke-pecsétje és gyöngytoll, ami tönkrevágta a fotót. Nem látszik, de a minta körül pár mm-re van egy körvonal, aminek nem kellene ott lennie...
A filcdísz Lidl-ből, két virág az új kedvenceimből, körömlakkos miltonnal, a fehérből pedig elveszett egy rózsaszín strassz virág.
A CuddleBeez Scrap digi papírjának mintáját csillámporoztam. Rózsaszín Danuvia-szalagra tettem rózsaszín masnis szalagot, amit egyszer azért vettem meg, mert mintás, épp nem kellett, de "valamire majd jó lesz". Ide pont jó lett.
Az alapot mintavágó ollóval vágtam körbe, nemtúljó Lidl-s bőrlyukasztóval lyuggattam körbe, és egy részébe szalagot fűztem, a szalagra pedig néhol rózsaszín gyöngyöt.
A közös oldalon a fotón mintha sugdolóznának a babák:)
Tartogattam, rakosgattam a Savaria Fórumnak azt az oldalát, amiben az anyakönyvi hírekben megjelentek a babát. Most naná, hogy nem találtam. A netről töltöttem le, és nyomtattam. A betűket Mesi módszerével tettem rá a pirossal tintázott citromsárga és narancssárga kartonra.
A nagy virágot három különbözőből raktam össze, szintén körömlakkos miltonnal a közepében. Az egyik kis virág közepén piros strasszvirág, a másik közepén pici Kreatív Hobby-s milton.
Két pár pici tappancs.
Ezen a képen látszik a Tesco-s "háló" vagy nem is tudom, mi, ami megvan már egy éve, ez a harmadik fellépése. A szalagokat is még tavaly vettem egy oldalhoz, ami végülis nem készült el, a kb. hatféle sárga szalag azóta pihen. Kicsit muszáj volt domborítanom is...
A kisfiús oldal is egy kicsit Friday Sketchers.
Apa piros pólóját sikerült eltakarni virágokkal.
A papír itt is CuddleBeez Scrap digi, itt is csillámporozva az eredeti szín szerint - egy éve, hogy megvan a három kék csillámporom, bántam mindig, hogy hármat kellett vennem, de hát így volt összecsomagolva. Ide épp jól jött a három árnyalat.
Ezen az oldalon is van gyöngytoll, a kép itt sem az igazi...
Péntek-szombat-vasárnap-hétfő ezzel ment el. Most hiányzik, hogy csináljak valamit... Ötletem van, csak épp időm nincs. No, majd holnap délután két lap. Mert kell a lap is, és mert hiányozna, ha csak úgy ellennék. Függőség? Az.

A zászlók már lobognak, a piac standjai már állnak, készülődünk, készülődünk, Ágika is már itt van a közelben:) Nagyon várom: Savaria Karnevál

2009. augusztus 15., szombat

Ezeket Ágika vásárolta nekem tegnap a Rayher-ben. Csodaszép. És akkor hoz még nekem Simon-tól színesmagú kicsi kartonokat és ragasztós tintapárnát. És szalagokat.
És akkor most kell tudatosítanom magamban, hogy a scrapbook azért SCRAPbook, mert az otthon fellelhető, akár ilyen-olyan maradék dolgok felhasználásával készülnek a szép oldalak, úgyhogy az idén nem vehetek egy darab gombot, egy cm szalagot, egy négyzetcm színes-mintás papírt sem, amíg el nem fogy; kartont is csak akkor, ha nagyon muszáj. (Hogyan döntöm el, mikor muszáj?) Kész. Kapjak már a fejemhez, bakker.

Virágözön-candy

2009. augusztus 14., péntek

A SBK saját tervezésű virágai a scrap.hu -n vásárolhatók meg, tagok egyelőre még ma vásárolhatnak, de szerintem valamilyen úton később is hozzá lehet jutni ezekhez a szépségekhez. A teljes kínálatot a Vadvirágos réten című cikkben ismerhetitek meg!

wow

2009. augusztus 13., csütörtök

Micsoda candy! Innen. (aug.17.)

csak úgy

Ha minden igaz, a címzett ma megkapta a lapot. De ha nem, akkor is muszáj feltennem, nem szeretnék lemaradni a Friday Sketchers eheti kihívásáról.

A szalag is lila, csak hát a fényképezés minősége ugyebár...

IJ

2009. augusztus 12., szerda

Jól elkéstem :( Grrr. Pedig eddig a kedd éjszaka bele szokott férni a SSS kihívásánál... Hát most nem. Pedig náluk még javában kedd van. No mindegy, végülis a lényeg az, hogy Maminak tetszett :) 86 éves :)

I can see just now I'm late :( But the great thing is: my Grandma likes this card :) She is 86.

Fiskars texture plate, rajta Shimmer Mist, Joy domborító sablon, és egy kicsi K&C papír, körömdíszítő kövecskék.

Azt a sablont használtam, mint a tavalyi lapnál, ez volt az első domborítósablonom. Azért van különbség...

Ludas

2009. augusztus 11., kedd

Már épp kérdezni akartam, hogy csak nekem tűnik-e úgy, hogy Ludas Matyi a lúdjával szeretne családot alapítani, de most már látom, hogy nem.

Az utolsó pillanatban

2009. augusztus 9., vasárnap

...találtam meg ezt a candyt Rach blogján. Remélem, hogy nem az utolsó utániban.

15-ig tart a játék Donkey Smiles oldalán ezekért:

24-én sorsolja Nilla ezeket a kincseket:

Ezért is már csak holnap lehet jelentkezni itt: Sugar Nellie - pecséteket lehet nyerni itt szeptember 1-ig:

Csomó-csomó gyönyörűség itt (augusztus 23):

Szépek és jók ezek a nyeremények is innen (aug.21.):

Itt is az utolsó pillanatban:

Ezt pedig nem hagyhatom ki (aug. 16):

Összetartozunk

2009. augusztus 4., kedd

Végre egy Simon-kihívás, amit nem utolsó éjjel készítek el :) A Friday Sketchers vázlata alapján készült.
Gyűrés, tépés, krétázás
Kóc, virág, gomb, hődomborított Linsey-inda
Bojtorján: Összetartozunk

Egyszer megszülettünk, ezért majd egyszer meghalunk,
Adj hálát érte, hogy még együtt vagyunk!
Mert volt már pár utunk és sok mindent tudunk,
De legfőképpen azt, hogy összetartozunk.

Csak ahhoz kell most erő, hogy jó kedvünk legyen.
Ígérem neked, ígérd meg nekem,
Hogy bármi lesz velünk, bármennyit tévedünk,
Mindig megbocsáthatunk, mert egymásért vagyunk.

Te is tudod jól, hogy gyengék, törékenyek vagyunk,
A szándékunk lehet jó és mégis hibázhatunk,
Mert könnyű bántanunk egymást, vagy önmagunk,
De nem hazudhatunk, mert egymásért vagyunk.


Hirtelen felindulásból elkövetett bevásárlás a virágnagykerben. Újszerzeményeim:
25 db virág + 6 db nagyobb, 6 db kisebb levél 175 Ft-ért

18 db virág 165 Ft

7 db virág, virágonként 6 kisebb-nagyobb részből (még vasalni kell), 5 bogyós, 5 nagyobb és 12 kisebb levéllel 360 Ft

12 rózsaszín+sárga + 6 levél 145 Ft

és hat szál a kedvenc rózsámból, most barackszínben 420 Ft