2009. július 29., szerda

Ha néhány napig nem leszek elérhető sem e-mail-ben, sem telefonon, akkor a Huszár úton keressetek. Pénteken le kell adni a rendelést az álmaimra, és ma sikerült átlépni a 40.000-es határt. Bravó. De most mit húzzak le a listáról? A bordó, a kék vagy az ezüst Glimmer Mist-et? És a bronzról még el is felejtkeztem. Akkor a domborító lapokat húzzam le? És melyiket? A csupa szíveset? A hópelyheset? A karikásat, amikor imádom a pöttyös papírokat is? A pöttyöset, amikor először ebbe szerettem bele? A négyzeteset? De hát olyan jól néz ki... A gyémántosat? Ez az egyetlen elegáns. A virágosat? Talán enélkül meglennék. No, 900 Ft-tal kevesebb. Nem vagyok kisegítve... Lehet, hogy lemondok még a nagy szívesről, hiszen van a Fiskars-os kicsi szíves, az még aranyosabb is, és a karikásról, hiszen van Fiskars-os buborékosom. Glimmer Mist-ből is csak bordó lesz és kék. És nem kell a 4-es Fiskars saroklyukasztó sem, majd ha megunják a népek a meglévő kettőt, majd veszek újat. És még mindig 35000, plusz a postaköltség. Ejh. És nincs is olyan szép indás vágóm. Ejh-ejh.
És azért arra is kell gondolnom, hogy Öcsi bőröndjének és táskájának a befogadóképessége nem határtalan.

Ismét szülinap

Öcsinek pénteken szülinapja lesz, de csak ma lettem kész a képeslapjával. Úgyhogy már semmiképp sem kapja meg :( Pedig olyan rendes, postáskodik majd nekem... Simonék vázlatát használtam a laphoz, ha a szülinapról le is késtem, az itteni határidőről még épp nem. A fotót Scheffer János készítette a nyíregyházi állatkertben.
Fiskars texture plate, Ennobled pet betűtípus

Nem tudom, valamiért nem tetszik. Lehet, hogy még néhány napig nem postázom, hátha kitalálok még rá valamit...
És most egy kicsit leállok a lapokkal, mert nem csak ez nem tetszik, valahogy nem vagyok kibékülve a mostaniakkal. Inkább elolvasom a harmadik, a negyedik és az ötödik könyvet :)

Update: tettem pöttyöket állítólag-3D festékkel, de a próba alapján úgyis ki fognak lapulni. Még mindig nem az igazi :S

Out of time

2009. július 24., péntek

A lapok már készen vannak néhány napja, de a kölcsönfényképezőgéphez csak most kaptam kölcsönUSBkábelt, így lekéstem a Friday Sketchers kihívását :(
Kolléganőknek, Keresztély Piroska festményeivel:

Egy kedves kislánynak:
Bizonyíték, hogy vannak olyan fotóim, aminek van éles része is:

Kihíváson kívül Anyu születésnapjára Keresztély Piroska festményével, este, bénán fényképezve:
Shimmer Mist minden mennyiségben. Bronzszínű a sárga és a bordó papíron, zöld a zöld papíron:

Kellett még egy ilyen is :(
Nem tetszenek ezek a matt papírok, sokkal jobb lenne valami kicsit fényes, de nem lehet kapni, csak fehéret, mint a Csipkerózsikás lapon. A Shimmer Mist sokat segít, de hát ebből is csak három színem van. Egyelőre. Kellene rendelnem néhány Glimmer Mist-et is, bordót, ezüstöt, és a bronz is fogyóban van...

Scrap-tábor

2009. július 8., szerda

Az elmúlt hétvége... Hú. Három nap scrap.hu.
Pénteken fél 12-kor vett fel minket Noéval a kisbusz, és indultunk Dunabogdányba. Összejöttünk 19-en függők :) Pénteken délután Fiskars-domborítással kezdtünk, képeslapot készítettünk, nagyon élveztem :) Aztán mivel nem tudtam fényképet vinni ("kedvenc" nyomtatóm zölden nyomtatott), képeslappal is folytattam. Másnap elkezdtem egy oldalt egy heidenheimi tájképpel, de befejezni nem tudtam, mert nem fért bele a bőröndbe minden cuccom, és természetesen pont az kellett volna, ami itthon maradt. Igazából csak az elrendezés született meg a táborban. Vagdalkoztunk Sizzix-szel, és tovább erősödött bennem az elhatározás, hogy nekem kell egy Cuttlebug. Néha visszatart egy fék, hogy lenne más helye is az árának, de hát Öcsi most tudja hazahozni, soha jobb alkalom. És szeretném komolyan is használni... Vasárnap pedig csillámos festékkel fújkáltunk virágot és pillangót. Tetszik ez is :) Közben pedig nézegettem a szebbnél szebb albumokat, és úgy döntöttem, hogy ezentúl én is és sűrűbben. Ha már nyomtatni nem tudok fotókat, kerestem is gyorsan helyet, ahol előhívják, 46 Ft egy darab kép és másnapra kész van.

A fotót először egy kék felhős papírra akartam tenni, de a színei a műhelyes papírhoz jobban mentek. Sajnáltam egy kicsit a szép papírt, de mivel vettem még egyet, nem bántam annyira. A cím lehetett volna nagyobb betűkkel, de nem voltam hajlandó még egyszer kivágni... Próbáltam alá bordó kócot, de a nyugalomhoz nem passzolt az összevisszaság.

Nagyon bejön nekem a Fiskars-os domborítós dolog. Krétáztam a papírt, és kék Shimmer Mist-et fújtam a sarkába. Linsey-féle indát feketével összetintáztam, és így fújtam rá zöld Shimmer Mist-et, mert a fekete alap nélkül nagyon világos volt. (Később rájöttem, hogy van alapból fekete indám is...)

Borkától kaptam bronzos SM-et, cserébe zöld virágot kért. Ami nem volt, ezért gyártottam :) A fehér virágot feketével tintáztam, és befújtam a zöld SM-tel. Annyira megtetszett, hogy raktam ide is. Bordó kócot raktam alá, mert a papíron is van piros minta, és ezeket egy potpurri-fadarabra ragasztottam.

Mintha a szerszámosládából bányásztam volna elő így egy év után, pedig nem.

A maszkolós minta először.

A maszkolós minta másodszor. Kevesebbet kellett volna fújni, takarja a papír piros mintáját :(

Köszönet Rikának a kommentcímkéért!

Nagyon élveztem a tábort is és a a "munkát" is. Tervezem mostanában egy tavaszi album elkészítését, és összeszedem a hasonló képeket a négy és az egy évvel ezelőtti HDH-i utamról. Így kezdetnek. De hol van az ulmi belépő? Hm.

A táborhoz még hozzátartozik, hogy egy délután, egy este és egy reggel nem volt jó a scrap.hu. Megijedtem, hogy talán a szerverrel van gond, és ha igen, akkor egy hétig még nem lesz scrap.hu, mert Erikáék csak 15-én mennek haza. Délután kicsit aggódva ültem le a gép elé, hogy vajon van-e scrap.hu, és ez várt az oldalon:

Érdekes :)

Köszönet Sipikének, Vekának és Oros Eszternek az ajándékokért!

Mint látszik mostanában, teljesen beleszerelmesedtem a papírdomborításba. Cuttlebug-gal egyszerűbb lenne, és mivel most Öcsi haza tudja hozni, ott tartok, hogy lesz egy nekem is. De még jobb lenne Melissától megkapni. Nagyon-nagyon szeretném.

További candy-k:
Angie
Vikki
Crafts-International
Screppa
Ribenaruby
Buttonsforbrains

Simon Says - Colour Combo

Simon kihívására, Borcsának köszönetképp, mert kölcsönadta a bőröndjét a scrap-táborba :)
A mintás papírt Kim Hill - A cherry on top digitális freebie-ből nyomtattam. Szeretem az ilyen pöttyös papírokat. A zöld papírt és a virág alátétét az új Fiskars texture plate-tel domborítottam, imádom :) A gombok Borkától, nagyon vidámak, bánom, hogy csak egy zacskóval kértem. A virág alátétjét lefújtam bronzos Cosmic Shimmer Mist-tel, szintén tábori szerzemény.

Jó volt a tábor, időben le tudtam feküdni aludni, nem éjjelibagolykodtam, mint most. És végre elkezdtem egy normális, igazinak mondható scrapbook-oldalt is :) Tegnap azért nem aludtam eleget, mert azt fejeztem be.

Happy Mail

2009. július 1., szerda

Újabb kihívás Simon-tól. Jaj, ha több időm lenne... És itt is ugyanaz a feladat, úgyhogy játsszunk itt is! :)


A fényképezés még mindig nem az igazi. Nincs időm a munkahelyemen kísérletezgetni, és ott sem volt elég fény. Pedig olyan szépen csillog a csillámpor...
Az egyetlen mintás papírt Corel Draw-ban készítettem. Belül bal oldalra domborítottam egy kicsi mintát, hogy ne legyen olyan üres, a szöveg pedig két lekerekített sarkú téglalapra került.

Pénteken táboooor!!!