Születésnapok - Boldog szülinapot Eszti, Tibcsi! Happy Birthday, Simon!

2009. június 21., vasárnap

Jó régen nem adtam magamról életjelet, pedig nagyon sok minden történt. Talán épp ezért nem volt időm ide jönni. Közben azért készült ez-az, de fényképem nincs barátnőm esküvői konzervdobozáról, és egy másik esküvőre készült két képeslapról. (Még.)
Az még hagyján, hogy írni nem tudok ide, de más blogokat is alig-alig olvasok :( No, mindegy, jobb ez így, mint néhány hónapja, mikor hazamentem munkából, leültem a gép elé, és csak nézelődtem. :)

Most a szülinapok jönnek. Egyik barátnőm szülinapja már egy hete volt, de csak most lettem kész a lappal. Keresgéltem, milyen kép legyen rajta, és megtaláltam Keresztély Piroska festményeit. Megkérdeztem a művésznőt, benevezhetem a lapot Simon kihívására :) A festmények közül kiválasztottam egy rózsaszín-halványlila orchideát, ami passzol mostanság kedvenc papíromhoz a Canon oldaláról. A képet festővászonra nyomtattam, ezúton is köszönet a Paletta Művészellátónak, ahol kaptam egy darab maradékot, mikor mondtam, hogy nekem egy kevés kell csak. A kép alá Ágikától kapott kottapapír került, neki is köszönet :)
"Szokás szerint" csillámporoztam-hődomborítottam a mintákat, került rá néhány virág alakú körömdíszítő kő is. (Nem vagyok kibékülve a fehér domborporral. Régebben efco-t forgalmazott a Hobbyművész, legutóbb Artemio-t kaptam onnan, de ez nem szép egyenletes, hanem "lyukasan" fed.) A fényképek nem túl jók, este vakuval, és nappal telefonnal készültek.
The painting of Piroska Keresztély was printed on canvas. That's very kind of her to allow to enter this card for the challange of Simon :) Background: Canon.
The little poem is a part of a hungarian song for children: Boldog születésnapot! - Happy Birthday! This part means:
You are one year older,
maybe wiser, too.
Keep your memories,
be very happy.
Hungarian it sounds better, it rhymes :)

Ha lenne Cuttlebug-om, nem tartana egy 5x10 centis papírt fél óráig megpöttyözni. Talán már csak két és fél hónap... Néhány pöttyöt rózsaszínnel csillámporoztam.
If I had a Cuttlebug, dotting this 2"x4" paper wouldn't last half an hour...
A barna virág ugyanolyan csipke volt, mint a drapp. Ez, és egy nagyobb gombostű már négy éve nálam van, akkor kaptam el egy csokrot egy esküvőn, és azon volt. Várt, várt a két gombostű, megtalálta a helyét :)
A képsarok, ha jól emlékszem, Kreatív Hobby-s.

Keresztfiacskám 10 éves lesz holnap, neki készült ez a lap. This card is made for my 10-years-old godson.
A képet a flickr galériájában találtam, a szöveget scrapbazáros egyedi bélyegzővel, a pöttyöket scrap-talis bélyegzővel pecsételtem. Nem sikerült szép kör alakúra... A lap tetejét ismét csak kézzel pöttyöztem, elég fárasztó volt, vastag a papír. A mintás lap Hobbyművészből van. A szalag színe nem a kedvencem, de megvettem, mert kicsit érdekes azokhoz képest, amit a rövidáruboltban lehet kapni. Ide pedig pont passzol :)

Ami még az elmúlt időszakban történt, és van fotóm, és még talán kreatív is: képeslapokat "turbóztam fel", hogy kicsit üzleti irányba is elvigyem a hobbymat. Ilyen lett:
A képeslapot piros és sárga kartonra ragasztottam, olyasmi színűre, mint a templom. Egy kis csipke, a hátoldalra néhány mondat a falu történetéről, és kész is. A csomagolás miatt egész profinak tűnik a dolog :) Három darabot el is vittek belőle :)

(Remélem, nem volt tele hibával az angol szöveg:) )