Harisnyavarrás :)

2009. május 6., szerda

Annyira tetszett a scrap-társaknak a "harisnyavarrás" az oklevélen, íme a recept:
Két, egymásra merőleges vonalon, 10 cm-en keresztül fél cm-enként szurkáltam lyukakat a papírra. A sarokba nem kell lyuk, de ez mindig későn jut eszembe.... Ha mégis, valahogyan kilyukad itt is a papír, csillámporral el lehet tüntetni :) Vagy nem kell vele foglalkozni, úgysem tűnik fel senkinek. (Engem ennek ellenére nagyon tud idegesíteni...)
Az 1. lyukon jött fel a cérna, a másik vonalon a 2-be le. Mellette, a 3-ból fel, a 4-esbe le. Mellette, 5-ből fel, 6-ba le. És így tovább, könnyebb nem is lehetne. :) Tökéletesen egyenes vonalakból így lesz szép íves minta.

ez+az

2009. május 5., kedd

Csak röviden, mert leragadnak a szemeim.

Anyák napjára készültek ezek a csokikonzervek:

Anyukáknak egy verssel:
Nagymamáknak jó nagy betűkkel:
Ilyen szép műrózsát sikerült vennem:
Nem a megszokott "selyem"virág, hanem valami puha anyagból készült. (Színe, mint a krumplisziromé.)
Valamikor karácsonykor láttam a scrap.hu-n ilyen konzervet, majdnem elfelejtettem. De két hete kukoricasalátát készítettem, és mikor kinyitottam a konzervet, eszembe jutott. Persze a tetején nyitottam ki, tehát az a doboz már használhatatlan volt. Meg kicsi is, úgyhogy vettem négy fél kilós ananászkonzervet. Szeretem az ananászt. Még mindig, pedig másfél kilót letoltam négy nap alatt, a többit Öcsinek adtam. És fizetéskor az egyik konzerv olyan egy méter magasról rápottyant a papucsos lábamra. Kicsit lejött a bőr, kicsit megkékült a lábam, de volt négy dobozom. Igaz, az egyik behorpadt :)

Barátnőmnek pénteken vagy szombaton ( :D még nem tudták eldönteni :D ) lesz a lánybúcsúja. Kapni fog egy oklevelet, készítettem hozzá egy A4-es méretű tokot:
Itt legalább látszik a csillámpor és a domborpor:
Az oklevél helye pedig ilyen:
A varrásból ennyi látszik hátul:
Csomót nem tudtam kötni a végére, mert nem sikerül sosem közvetlenül a papírra, ezért kétoldalú ragasztóval ragasztottam le, amire egy darabkát tettem a képeslapból megmaradt papírból.

Jövő hétvégén lagzi. Addig még egy költözés. Eddig úgy tűnt, hogy csak a hónap végén, de mégsem, jövő hétvégéig átcuccolok. De hogy ez mennyire nem hiányzik... No, mindegy, több pénzem marad. Pl. a scrap-táborra.
Aztán még egy hurcolkodás kb. egy év múlva, és utána nem szeretnék többet költözni az elkövetkező 70 évben. Esetleg egyik szobából a másikba.