Sok boldogságot, Noé és Csabi!

2009. április 23., csütörtök

Noé férjhez megy szombaton, nekik készült ez a lap. A scrap.hu-ra még nem töltöttem fel, úgyhogy nem áll fenn az a veszély, hogy idetévedjen Noé addig, míg meg nem kapja az eredetit.
Tavaly bordó-fehér esküvői lapokat készítettem, kicsit már unalmas is volt. Néhány hónapja vettem lila szív alakú strasszokat, akkor legyen lila a lap. Kiválasztottam hozzá a papírt, műszaki rajzlap egyik oldalára July "Violine" digiscrap-készletéből nyomtattam, a másik oldalra egy kevésbé mintás rózsaszín nyomat került.

Gondoltam, megpróbálkozom a vintage-zsal, de ez lett a végeredmény:

Szombaton vettem rózsaszín csillámport, azt hittem, jó lesz ide is, de hát így már annyira nem régies...

A papír mintáit csillámporoztam és fehérrel hődomborítottam.

A muszlinra szerettem volna eredetileg a szívet, de rózsa lett belőle:
Eldöntöttem, hogy lesz egy kis fehér keret a kép körül. Kinyomtattam a fotót, fogtam, mellétettem a vonalzót, fogtam a szikét, sutty, le is vágtam a felső oldalt. Keret nélkül. Eredetileg kör alakban lett volna a muszlin, de valamivel el kellett takarni a kép felső oldalán a keret hiányát.

A belső oldalra domborítottam, de a kicsitmintás papír miatt alig látszott. Először smirgliztem a rózsát, de a lap fehérsége sem látszott a világos mintában, ezért inkább barna pasztellkrétával színeztem, de így sem az igazi.

Untam már a tavalyi Madách-idézetet is, újat kerestem. (Érdekes módon sehol máshol nem találom azt, hogy "kit párodul melléd rendelt az ég, becsüld meg jól, szorítsd meg kezét. és ha minden álmod valósággá válik, akkor se feledd el, légy hű mindhalálig" - csak meghívós idézetek között. Madách ez egyáltalán? Ha valakinek van Madách-verseskötete, nézze meg, legyen szíves, melyik versében van ez. Köszönöm:) )
A rózsa mellé ez került:
"Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom." Shakespeare

Húsvét

2009. április 14., kedd

Nem volt időm lapokat készíteni, csak hármat a kreativvagyok.hu cikke alapján:
Ezt a szalagot még tavaly vettem, csak azért, mert mintás szalagot felénk ritkán kapni, hát legyen itthon, még ha nem is kell. Nagyon megörültem, hogy pont erre a lapra való. Néhány hete vettem narancssárga, zöld, lila körömdíszítő köveket (hogyan lehet ezt körmön megbírni?:O ). A narancssárga és a zöld épp ide való :)
Az egyetlen saroklyukasztóm a zöld kővel és sarokkerekítővel:

A másik nagyon hasonló annyiban tér el, hogy itt volt időm a külső oldalt domborítani.












De időm már nem volt rendesen fényképezni, csak telefonnal :( Ahogy Beandy-ét is csak így tudtam:
Itt kicsit jobban megnyirbáltam a zöld papírok felső részét, mint kellett volna; rövidebb lett, mint alul. De így nem lett volna szép, ezért a lila hátteret hosszabbra hagytam, és ScrapBazár-os indát tettem rá. A lila követ is használtam:

Az egyszínű kartonok Aldi-ból vannak, a mintás zöld papír pedig a Canon oldaláról.

Van még két lap, amit végül nem küldtem el, nem tetszenek annyira:
Csak egy-egy készült ezekből, pedig lyukasztottam egy csomó virágot:

Pénteken voltunk a virágnagykerben, bevásároltam ajtódíszhez. Kettőt terveztem, mondván, nekem úgysem kell, hisz a lépcsőházban nincs egy ajtón sem dísz. Mire pénteken hazaértem, a mi szintünkön már csak nekem nem volt... Orvosoltam a problémát:
Koszorúra szerettem volna eredetileg, de nem volt, csak ilyen négyzetes alap, így sokkal jobban tetszik. A szalag Aldi-s. A legyező neve "cserépborító", ez egy fél, széthajtogatva. Szinte lehetetlen lett volna a munka, ha nem kapok ajándékba egy ragasztópisztolyt. Köszönöm :*
A kismadár csirkékkel és nyuszikkal együtt egy asztal alatt pihent. Húsvét közeledtekor egy asztal alatt... Aztán a helyükre kerültek. Azt hiszem, még néhány napig fent hagyom, hiába múlt el a húsvét, annál jobban tetszik, hogy csak négy napig legyen kint :)