2009. február 18., szerda

Újabb candy-k:








Blogoversary Candy

2009. február 17., kedd

Egy hónapja született barátnőm kislánya, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy kipróbáljam a waterfall-t és a sarokkerekítőmet.
Az első lapon az egyik első kép a leányzóról. Gyönyörű a fotó, fehér bőr, rózsaszín ajkak, fehér lepedő, rózsaszín takaró.

A második képet a neten találtam, színes volt, én viszont mindenképp rózsaszín-fehér lapot szerettem volna, ezért telítetlenné tettem nyomtatás előtt.

A harmadik lapon a babakocsi alakja nem saját ötlet, csak a gombok. Rózsaszín gombokat vettem, mikor még csak terveztem a képeslapot, de az nagy lett volna ide, így lett fehér.

A virág fehér részét már használtam jópárszor, és még fogom is, van néhány. A rózsaszín virág Klári csomagjából van, a gyöngyöt középre Peart Touch-csal ragasztottam fel.

Vettem a gombokkal együtt rózsaszín virágfüzért is, de inkább a fehéret használtam :) A rózsaszín bigyók körömdíszítő kövecskék, a katicát (eredetileg gomb) először a lap szélére raktam, de elmászott... (Volt egy kis ragasztófolt a képek mellett, és azt akarta megnézni.)
Juca kislánybabás papírjait használtam, nagyon szeretem :)
Fotózás után a bal alsó sarokba került még egy minta fehér papírból, amit saroklyukasztóval készítettem.


Utolsó két estém egy üveg dekorálásával telt. Volt osztálytársam kapta, aki nagy szívességet tett nekünk. Valamikor augusztusban dekopázsoltam utoljára, az sem most volt, előtte meg már nem is emlékszem...
Vettem három szalvétát, ezek közül egyet használtam, és egy másikat, még Klári csomagjából. A címkén mutatkozik be a papírhullámosítóm. Bajban leszek: szeretem a pöttyös domború papírt is, szeretem a hullámos papírt is, legszívesebben mindent pöttyöznék és hullámosítanék, de vajon egy lapon együtt hogy mutatnak?
Munkatársaimnak mutattam, német kolléga kérdezte: "wird es für pálinka?" :)
Holnap este még egy félliteres üveg vár rám, de nem tudom, szilvát honnan szerzek addig.
A múlt hét estéi a waterfall tervezgetésével-készítésével teltek, szombaton bál volt, vasárnap-hétfő pálinkásüveg, holnap pálinkásüveg, de ma, úgy néz ki, emberi időben tudok aludni menni.

Éva meglepett valamivel, de erről majd egy kicsit később.

Fél 12!!!

2009. február 12., csütörtök

Ez a bejegyzés azért születik, hogy szembesítsem magam saját magammal. Ennyit arról, hogy a héten időben fekszem, sokat alszom és kipihenem magam. De hát nekiálltam a vízesésnek, nehéz abbahagyni...

Szalagcím

2009. február 11., szerda

No, ezzel is kész vagyok :)
Régen ilyen volt:
Most pedig:
Persze nem a földön fogom majd tartani :) Idővel a sima kartonon lévő szalagokat átrakosgatom kéztörlő gurigájára.
És akkor neki lehet állni elhasználni.

újból

2009. február 4., szerda

Múlt héten sem volt pihenés, és még mindig nem álltam neki a babáhozgratuláló képeslapnak. Keresem magamnak a "bajt" :) Anyu egyik munkatársa nyugdíjba megy, megkérdeztem, ne készítsek-e egy képeslapot neki... Az eredmény:A barna karton Lidl-s, domborítottam, és a bal oldalra került egy kis Rayher-es papír, tintázva, a sarkában sarokbélyegző mintája hődomborítva. Hődomborítottam még a nyári scrap-talis pecsétekkel, először az egyenessel, a Rayher-es papír mellett. Aztán felraktam Rayher-es (de akárhol máshol megvehető szalagokkal) a saját wordart-ot. A lap alját üresnek éreztem, ezért pecsételtem-hődomborítottam ide is a talis pecséttel. Több, mint egy éve vettem már ilyen pezsgősüveget, csak reménykedtem, hogy még lesz a hobbyboltban ilyen, és volt :) Nekem a legjobban a felső dísz tetszik a lapból :) Nem tudom már, kinél láttam ilyen szalagra nyomtatást, úgyhogy nem találtam meg a leírást sem, de boldogultam magam is: (A nyomtatás másnapján gyorsan vettem még öt színt ebből a szalagból. A biztonság kedvéért, hogy legyen itthon. Már harmadik napja szeretném rendbe tenni a szalagjaimat...)
Ez alatt is a talis pecsét van.
Végül tettem még rá egy művirágot is, e körül is hődomborított pöttyök vannak, de később már megbántam ezt a virágot...
A második fotón látszik kicsit az a papír, amire ragasztottam az egészet, érdekes mintája van.
Még nem készült egyetlen olyan lapom sem, aminek férfiasnak kellett lennie. Most ezt a pezsgősüveget tettem fel a virág helyett, és azt hiszem, a Danubia (vagy Danuvia?)-szalag is jó ötlet volt a szatén helyett. Amikor megmutattam kolléganőnek, és az volt az első reakciója, hogy ez férfinak lesz - a célomat elértem, azt hiszem :)

Nem felejtettem ám el, hogy hónapokkal ezelőtt ki lettem pécézve, de eddig csak két dolog jutott eszembe, ami esetleg érdekes lehet velem kapcsolatban.

Egyáltalán nem vagyok kibékülve a Budapest TV-vel, de csak BP TV-s felvételükkel tudok készülni a jövő szombati bála.
Azt hiszem, jól fogjuk magunkat érezni.

A szalagra nyomtatás pedig imígy történt:
Fogtam a szalagot, összehajtottam, bejelöltem, hogy hol lesz a leendő szöveg betűinek a talpa. Örültem, mikor láttam, hogy a szalagnak ugyanazon az oldalán, mert így elég egyszer nyomtatni. Viszont a szöveg egyik része fejtetőn áll - ezért a szöveg szerkesztéséhez Corel-t használtam, nem a Word-öt. Először beírtam a szöveget, és örültem, hogy a "füllel" együtt kb. 20 centi szalag kell, tehát az A4-es rövidebb oldala pont elég. Az A4-es lap egyik szélére gépeltem a szöveg egyik felét, a másik szélére a másik felét, de fejtetőn. Kinyomtattam, kivágtam a csíkot, összehajtottam, hogy valóban stimmel-e. A pozitív eredmény után kinyomtattam még egyszer, a szövegre a szalag szélességénél kicsit kisebb kétoldalú ragasztót tettem, erre rá a szalagot. Majd a szalag két végére még cellux-ot, hogy ahogyan jön a nyomtatófej, nehogy felgyűrje a szalagot. Preparált papír be a nyomtatóba, nyomtatás, izgulás, hogy mi lesz. És sikerült :)

újabb cukorka

2009. február 1., vasárnap

Lorraine-nél