2008. augusztus 30., szombat

Vettem a Lidl-ben 25 ív 24x34-es vastag kartont, 600Ft-ért. Egy ív 24 Ft, én 53-ért vettem jóval vékonyabbat, A4-est. Most már van egy vagon papírom, nem ártana most már valamit készíteni is belőlük... Egy hét múlva jön haza Öcsi, reményeim szerint hoz sok-sok-sok fotót, és nekiállhatok az albumnak. Holnap viszont az esküvős üdvözlőlapnak kellene nekiállni. Van négy napom...
Ma viszont még leánybúcsú. Kíváncsi vagyok a puncstortára :) Meg a bulira. Már nem is emlékszem, milyen egy buli.

Van színházunk :) Lilivel ma voltunk a Három koporsó c. előadáson. Nálam filmnézés után is el kell telnie valamennyi időnek, hogy azt tudjam mondani, tetszett vagy nem. Ez a a színház tetszett, asszem. Hogy minden íves volt, csak az őrnagy egyenruhája volt szögletes. Háború van, Emmi. Hogy Viktor próbálta megmagyarázni Emminek, hogy miért nem veszi el, aztán Emmi ugyanígy mentegette magukat az őrnagy előtt. Pici Emmi, óriás Viktor. Januárban lesz az első "igazi" előadásuk, aztán 2010-re talán felépül az igazi színházépület is.

Lehet, hogy az a szombati mégsem színjáték volt.

Holnap pedig leánybúcsú. Először otthon, aztán Palace. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára ilyen helyen...

És megjött a Hobbyművész rendelésem :) Igaz, nem embossing-tollat küldtek, hanem vízjelfilcet, de írtam nekik, hogy ki tudom-e szombaton cserélni, és azt mondták, hogy ki, sőt meg is köszönték, hogy észrevettem, hogy a katalógusuk nem jó. Embossing-tollat meg vettem itthon, mert kell a babáhozgratuláló és az esküvőhözgratuláló lapokhoz. Holnap neki kellene állni ezeknek, de nem hiszem, hogy lesz rá idő. Délelőtt venni kell még ezt-azt, délután körömfestés meg alvás, este pedig buliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

2008. augusztus 22., péntek

Épp azon gondolkodtam, hogy milyen képeslapot készítsek barátnőmnek névnapjára, valamit, ami gyorsan készen van, hiszen hétfőn volt a névnap... Valami virágos kellene. 3d-s papírt nem kaptam, vagyis nem akartam visszamenni kedden is a hobbiboltba, amikor voltam ott szombaton és hétfőn is :) Aztán láttam rövidáruboltban filcvirágot 320 Ft-ért, ennyit szerintem nem ért. Hazajöttem, hogy majd lesz valami. Aztán láttam egy linket a scrap.hu-n, és megtaláltam ezt a videót:



Ez nekem pont jó lesz, hisz már vannak pecsétjeim is :) Gondolkodtam, hogyan legyen a virág az elején, ha már nem vettem meg a készet. Végül "lemásoltam" az egyetlen papírdomborítómat, és farmerből vágtam ki a szirmokat. Scrap-talis pecséttel és scrap-talis akrilfestékkel pecsételtem.
Jobban is felragaszthattam volna a papírokat, nem csak középen.
Domborítottam a sárga papírokat, csak azt nem, amire írtam az üdvözletet.




És vettem nyolc darabos mintavágóolló-készletet 800 Ft-ért, juhéééé! Szépen vágnak, nem tépik a papírt, sok minta, juhéééé! És az egyikkel lehet olyan kekszformát kivágni, mint Erika lyukasztójával, juhéééé!

2008. augusztus 12., kedd

rend OK
kutyasétáltatás NOK
időben alvás NOK
úszó elődöntők NOK
Viszont kitaláltam, hogy magam is tudnék talán szaténrózsát készíteni. Beírtam gugliba, és talált is egy oldalt, ezt próbáltam egy kicsit. Alakul.

Elég jól bírom a fentlétet 2+4 óra alvás után. Nem szokott ez így lenni, érdekes. A kipihentetlenség (hm... van ilyen szó?) egyetlen jele, hogy a lábfejem egy lufi. Biztosan ott gyűlik össze a fáradtság. Úgyhogy holnap hosszú naci, nem térd.

hová tűntek a hobbyblogos linkek innen jobb oldalról???

Ó. Véletlenül becsuktam az ablakot elég hosszú szöveggel... Úgyhogy most röviden.
Ez a képeslap Mami 85. szülinapjára készült. A Hobbyművész hozott a scrap.hu-talira (az előbb sokat írtam róla, most nincs energiám visszaírni megint) csomagot, de csak fele akkorát, mint kértem. Ez is nagyon jó, pénteken küldtem nekik a listát, ehhez képest csak köszönni tudom a kedvességüket. Szóval kaptam embossing sablont, de szerszámot nem. Megoldottam: vastag tű végével domborítottam. Elég szép lett :) Néhány sablon kellene még, de nincs nagy választék errefelé... A pecsét a talis készletben volt, a strasszokat is a Hobbyművésztől vettem.


Két éjszaka összesen kevesebbet aludtam, mint amennyit egy éjszaka kellene, íme az eredmény:
Középiskola, fiúosztály, mindenkin farmer - kell farmer az oldalra is. A farmerzseben két osztálykirándulásos kép is van, másképp nem fértek volna el, ezért kék miltonkapoccsal összefogtam, így forgatható. A zsebben még van néhány fotó, amit nem sikerült szépen beszkennelni és kinyomtatni.
Nekem a legjobban ezek a kislányos oldalak tetszenek. A színes papír - mint mindenhol - Canon, az egyikre tescos csomagolópapírból vágtam ki virágokat, a másik oldalon szintén tescos csillagok vannak.

Egy kicsit azért mégis a taliról: szép papírokat, szalagokat, ezt-azt kaptunk. Nagyon jó technikákat mutattak be nekünk, kár, hogy nem tudtam vásárolni pl. Rayheres vékonyan fogó csillámokat megragasztó tollat. Pedig milyen jól lehetett volna írni vele Mónika esküvői üdvözlőkártyájára.

Ma reggel pedig elmentem az Office Depotba görgős ragasztóért, mert elfogyott, és beleugrott a kosárba egy mintavágó olló is. Kipróbáltam ott egy reklámújságon, délelőtt vágtam vele kb. 25 centit, most meg elakadnak a hullámok egymásban. Most vigyem vissza holnap???Nincs nekem szerencsém az OD-val. De visszaviszem. Ha kifizettem, akkor használni is tudjam.

A Szívek szállodája alatt összepakolom ezt a sok göncöt, ami az album-készítés alatt összegyűlt. Aztán elmegyek egy háztömbre a kutyával, aztán kilenckor alvás. Négykor úszó-középdöntők kezdődnek, meg kellene nézni, addigra kipihenem magam :)

Erőltetett menet

2008. augusztus 3., vasárnap

Ez a hét fényképszkennelésről és vágásról szólt. Először beszkenneltem régi nyaralások képeit, aztán úgy döntöttem, mégsem ebből lesz a scrap-talin az album. A mai a harmadik fél éjszaka, hogy ezzel foglalkozom... Ma szkenneltem a kolléganő Norbi-albumába is fotókat, és retusáltam, és vágtam, és közben lemerült az elem az egérben, külön öröm volt percenként háromszor nyomogatni az újraélesztőgombot. És akkor hiányzik az osztálytalálkozós képek egy része, mert parancsikonba tömörítettem ki, de sejtelmem sincs, hogyan történt - pedig kellenének ezek a képek az előhíváshoz, amit holnap muszáj elindítani. Tehát a holnap (ma) reggel a fényképek utáni telefonálással fog kezdődni. A további program az elkövetkező másfél hétre:
vasárnap - elvinni a fotókat a MediaMarktba előhívatni
- hazafelé bemenni a Tesco-ba fémvonalzóért
- megcsinálni Mesi képeslap-pályázatára a képeslapot, és maminak is szülinapjára
hétfő - ha vasárnap nem sikerült volna, megcsinálni a képeslapokat
- a Norbi-albumhoz kartont venni, kivágni a betűket
- megtervezni a N-albumot
kedd - ha hétfőn nem sikerült volna, a N-albumhoz kivágni a betűket, papírokat keresni
szerda - készek a képek, ha minden igaz ->N-album-gyártás, képeket összevarrni a talira
csütörtök- ha szerdán nem sikerült volna, Norbi-album-gyártás, képeket összevarrni a talira
péntek - ha még mindig nem sikerült volna, -II-
szombat - SCRAP-TALI
vasárnap - mivel szombaton nem sikerült, befejezni a tali-albumot
hétfő - maminak odaadni a képeslapot, N-albumnak muszáj késznek lennie
kedd - megengedek magamnak egy kis pihenőt
szerda - osztályfőnöknek az osztálytalálkozós emléknek nekiállni

Most pedig megyek aludni, még mielőtt rádőlnék a billentyűzetre.