2008. július 29., kedd

Tegnap vettem Noénak három tintapárnát, és magamnak is egy kéket, meg csipeszeket. Ma pedig elmentem a szandálomért a cipészhez, ami egy helyen van egy hobbybolttal, ahol nagyon kacsintgatott rám egy három darabos bélyegzőkészlet macikákkal és szivecskékkel. Csak 250 Ft volt... Muszáj volt megvennem :) Csak nehogy arra járjak, és elhozzam még a másik fajtát is... Ilyenek:
A tegnap este eredménye:
ez mögött, a szalaggal odakötve egy szövött gyöngy karkötő van, ami nagyon tetszett a kolléganőmnek, nálam viszont évek óta a dobozban lapul - ő talán többet használja :)
Itt pedig az első pecsétem "élesben":Most pedig örülök, hogy nem hoztam elemet az egérbe, így kevesebb időt ülök itt a gép előtt. Pedig az előhívandó fényképeket már igazán össze kellene állítani, lassan itt van 9-e, a scrap-tali, és nem fognak elkészülni...
Viszont lesz időm gondolkodni Mesi képeslap-pályázatán :)

Az lehet, hogy az egerészéstől és a gépeléstől fáj a jobb gyűrűsujjam?

Update: egy-két percig nem tudtam visszakapcsolni sem az egeret... mára vége. Mehetek aludni.

Vigyázz a madárra

2008. július 27., vasárnap



Újszerzeményi Bizottmány


Szombaton ezeket sikerült összevásárolni. Remélem, hasznos lesz ez a görgős vonalzó, és valóban nem kell olyan sokat méricskélnem, ha párhuzamost akarok majd húzni a kivágandó kartonra. Aztán zsákszalagok, a sárga-piros a nyári albumhoz, a többi a kolléganőnek, mint ahogyan a fagombok is. Van még pici miltonkapocs is, az ofőnek készítendő osztálytalálkozós emlékre. Csak elő kellene már hívatni a fotókat. És be kellene szkennelni a nyári képeket, mert nem lesz meg 9-ére. És kellene készíteni egy fekete-fehér karkötőt. És kellene írni a Brother-nek. És vasalni is kellene. Ejh.

2008. július 25., péntek

Egy kedves kolléganő megkért, hogy a párjának készítsek egy albumot. Nagyon tetszettek neki az esküvős képeslapjaim :) A fotókat a párja öccse most válogatja, lesznek képek a gyerekkorától mostanáig, esküvő nélkül, de a gyermekével. Kikötés, hogy a rocker lelkület miatt a szalagot felejtsem el. De hát akkor hogyan? Majd kialakul, még van két hetem... Mondjuk zsákszalag azért mehet rá, gondolom, meg fagombot kellene keresni, talán létezik ilyen. Esetleg kötözök rá valahova fahéjat, még illata is lesz. Gondolom, lesz közös kép is, az kicsit ünnepibb lesz, oda fémveret is kerül majd. Izgalmas dolog, és tök jó, hogy rám gondolt, hogy készítsem el ezt az ajándékot. Remélem, megfelelek az elvárásoknak. SK albumot szeretne, úgyhogy holnap könyvkötő kartont keresek. De milyen alakú legyen? Talán névalbum lesz? Ezt még megbeszélem a kolléganővel. Juj, de jó.

Holnap pedig gyöngyfűzés háromtól. Megkérem Lilit, menjünk előbb, és akkor megmutatom neki, mennyi érdekes dolog lakozik egy hobbyboltban.

Ez az album nagyon felcsigázott. Csak legalább a képeket látnám már...

q, mint quilling

2008. július 23., szerda





Valahol ezt is el kell kezdeni...
Kétféle csomag volt a hobbiboltban, egyikben 6 szín, színenként 40 db 3 mm-es csík és egy sodrófa, 560 Ft, a másikban 15 szebbnél-szebb szín, sodrófa nélkül, 990-ért. Úgy gondoltam, kezdetnek jó lesz az olcsóbb is, pláne, hogy abban van sodrófa is. Ezek lettek belőle.

Miután megvettem, eldöntöttem, hogy egy hétig semmi hobbicuccot nem vehetek. Slusszpassz. Kész. Költök majd eleget a találkozón. Esetleg egy dobozkát a mindenféle kicsi dolognak, meg egy szekrénykét, hogy elférjek a szobámban és rend is legyen - ezt lehet, hisz ezek a működtetést szolgálják. No, ebből megvan a csalitartó dobozka. Szekrényke nem volt olyan, amilyen kellett volna, most már azt mondom, szerencsére. Praktikerben néztem ki egy fonott komódot, úgyis van oda ajándékutalványom, csak háromezret kell ráfizetni. Nem kaptam. Aztán láttam Metro-ban háromezerhatért négyes könyvespolcot, kerekeket rá, meg függönyt, jó lesz ez. De csak bükk volt, nekem tölgy kell, hamar lebeszéltem magam. Eldöntöttem, vágatok bútorlapot, asztalos összerakja nekem olcsóért, ha mégsem, akkor majd én, lesz, amilyen lesz. És az asztalos tesz majd rá ajtó helyett ajtókeretet, és én majd befejezem az ajtót, szépre, érdekesre. Tegnap megkaptam már az asztalos telefonszámát, ideje lenne felhívni. Nagyon beindultam erre az ajtó-dologra...
És vettem három scrapbook-papírt is, egyik szép rózsás, már volt egy ilyenem, és nagyon tetszik. Másik kettő pedig borítékos, pont jó lesz majd a németországi oldalaknak. Ha végre elviszem előhívatni a képeket (mert nyomtató még nem jó) - de ehhez össze is kell válogatni és vágni, és ebből nem lesz semmi, ha egész délután-este a gép előtt ülök és csodálom, hogy milyen szépségeket lehet varrni... Szóval vettem három papírt a moratórium idején. Virtuális kézrecsapás.
És kellene írni levelet a Big Brothernek is. Mert a kicsinek itt Bp-en, ide már írtam. Nem válaszoltak semmit. Sem a fogyasztóvédelem, sem a békéltető testület nem ígér semmit, hiába mondanak bármit, az nem kötelező a Brother-re nézve. Tehát én megvettem a nyomtatót, két hétig használtam, öt hétig náluk volt, de javítani nem javították, csak kifogyasztották belőle a színes tintát, és ez így jól is van. Voltam az Office Depot-nál, annak az üzletvezetőjét bezzeg felhívta a Brother marketing- és értékesítési menídzsöre, és elmondta neki, hogy semmi gond nincs azzal, hogy nem veszi fel az egy darab fotópapírt, kell alá másik, és kész, ez ilyen nyomtató. Az meg, hogy elfogyott a három patronnyi tinta? Hát tesztelni kellett a nyomtatót. Kíváncsi vagyok, hogy a Brother Headquarter ehhez mit fog szólni. Az eljáráshoz is, és ahhoz is, hogy nekem nem válaszoltak, csak a forgalmazónak.

Üveggolyó

2008. július 21., hétfő

Rikától kaptam ABC-s üveggolyót, köszönöm szépen :)
Akkor kezdjük
A - ananász
Á - álom
B - Balaton
C - citrom
Cs - csibe
D - dolgozni
E - elem
É - ébredés
F - fagyi
G - gemkapocs
Gy - gyár
H - Haladás
I - ifjú
Í - Írókéz (papírbolt nálunk:) )
J - július
K - kutya
L - lufi
Ly - lyuk (asszem, nincs más ly-jel kezdődő magyar szó...)
M - Mami
N - Nap
Ny - nyugalom
O - olvasni
Ó - óra
Ö - öröm
Ő - Őrség
P - pilóta
Q - quilling
R - rétes
S - saláta
Sz - szív
T - Tamás
Ty - Tyereskova
U - udvar
Ú - útál
Ü - üres
Ű - űr
V - veterán
W - Washington
X - x-kondi
Y - y-kondi
Z - Zala
Zs - Zsiguli

No, ez kész is. Továbbgurítom az üveggolyót Beandynak, Szöszmöszinek és hogy egy kicsit másfelé is guruljon, Foxnak.

2008. július 19., szombat

Kata és Andris a második babájukat várják. Sajnos voltak komplikációk, Kata kórházban is feküdt, most pedig otthon van szigorú ágynyugalomra ítélve. Gondoltam, fel kellene valamivel vidítani, és elkészült ez a képeslap. Kedden este a hozzávalókat válogattam, szerdán és csütörtökön fél-fél éjszakákon át készült a lap.
Az első gyermek Marci, a másodikat Kristófnak fogják hívni. A fotónyomtatóm ugyebár még mindig rossz, úgyhogy Marci fényképét majd ki kell cserélniük a szülőknek. Kristófról pedig nem tudtam UH-képet szerezni, de a clipartos gólya csőrében ő van :) Clipartos még a kisautó és a focilabda, Mickey egeret és az egyik rugdalózót valahonnan a netről szedtem le, a többi dolog a Canon oldaláról van. A csipesz Rayher.
Szerettem volna hasonló oldalakat, mégis különbözőt. Van mindkettőn pausz, de másként domborítva. Van színes csíkos papír, de más színű. Van varrás, farkasfog, de más helyen. Vannak gombok, de másmilyenek.
A varrás helyét előre kilyukasztottam, olyan lyukasztóval, amivel általában acéllemezeket pontoznak. A papíron nem lett valami szép, viszont jóval gyorsabb volt, mintha tűvel szurkáltam volna.
Csak a legvégén derült ki, hogy a pauszok, ahol összeérnek, egyforma szélesek. Teljesen véletlenül sikerült így :D

Még csak tegnap végeztem ezzel a lappal, de már most idegesít, hogy nincs mit készítenem. Ugye, nem lettem függő?????????
Csak nehogy az legyen, hogy ha nincs mit készítenem, akkor elmegyek vásárolgatni. Ma pl. bementem a papírboltba, quilling papírért, erre vettem egy aranyszínű tintapárnát. 175 Ft nem vészes, de holnap visszamegyek és veszek szép sötétzöldet és talán bordót (bár csak pirosat láttam...), és néhányszor 175 Ft már sok...
Viszont fűzőfóliát a scrap-talira elfelejtetem venni, mint ahogy színes gem-kapcsot is. (A scrap-tali egybe esik az itthoni decoupage-foglalkozással:( )
A Notre Dame- i nővéreknek volt kiállítva néhány alkotásuk a quilling technikával. Utánanéztem, hát nagyon szépeket lehet készíteni :) Holnap keresek papírt meg valami olcsó könyvet hozzá, és megtanulom. És így csinálom majd a kiegészítőket a scrap-talis albumhoz. Ami már csak három hét múlva lesz, és remélem, hogy nem akarnak a németek most kivinni, vagy remélem, hogy a főnököm nem enged el, csak később.

Mesi írta a scrap.hu fórumán, hogy nézzük meg a postaládánkat. Biztosan valami kör-e-mail lesz, gondoltam. Megnéztem, de nem jött semmi a freemail-re. Aztán este továbbolvasva a fórumot, kiderült, hogy Erika mindenkinek megköszönte a szülinapi meglepetést egy-egy képeslappal. Nekem meg nem hozott a posta semmit :( Gondoltam, meg kellene kérdezni anyut, hátha elfelejtett szólni. És igen, én is megkaptam :D 33 ilyen kártyát elkészíteni nem kevés idő lehetett.

megint szülinap

2008. július 14., hétfő

Öcsinek is szülinapja lesz, talán odaér addig ez a képeslap.
Aldi-s fotókartonokból készült, nagyon kényelmes, hogy nem kell a boltba menni papírt válogatni :)
A sárga kartont cipősdoboz-tető és kötőtű segítségével domborítottam.A torta (oroszkrém, de rózsaszínre sikerült a nyomtatás:( ) alatt eredetileg is volt tortapapír, de levágtam, és valódi tortapapírt tettem alá. Gondolkodtam, hogy a többi kép alatt milyen alátétpapír legyen, aztán végül úgy döntöttem, hogy mindenhová tortapapír kerül.
A hátoldalra farkasfog jobban illett volna, mert játékosabb, mint a szaténszalag, de nem volt itthon zöld, és nem volt nyitva a rövidárus :(
A munkahelyemen fényképeztem le, két munkatársam véleménye:
"B+, ez baromi jó" - és ezután egyből felajánlotta, hogy készít nekem domborítósablont fémlemezből, azzal könnyebb dolgom lesz majd, mint a cipősdobozzal.
"Te egy állat vagy" - neki is tetszett ám :)
Nem mondhatni, hogy megválogatták a szavaikat, de ezt betudom annak, hogy letaglózta őket a látvány :)

se a zöld se a kék

2008. július 13., vasárnap

2008. július 12., szombat

Már három hete, hogy Öcsi elrepült, és csak szeptember 6-án jön haza. Anyu mindig mondja, hogy küldjön egy-két képet, hogy mégis hol van, de hát sajnos nem tudott küldeni. Legalábbis anyunak nem mondtam meg, hogy küldött, mert akkor nem lett volna igazi meglepetés ez a képeslap, amit anyu szülinapjára készítettem, és elrejtettem benne Öcsi képét.






Varrtam rajta sokat, és az első szegecseim is itt vannak :)

Van pecsétkészletem is, három pecsét és két tintapárna van benne. Jaj, csak már használhatnám... És vettem egy papírt is, de csak azért, mert zárás előtt néhány perccel értem oda a hobbyboltba, és gyorsan átfutottam a papírokat is, és ne tudják azt mondani, hogy venni meg nem vettem. Ahogy láttam, a tulaj mindkét boltjában csak kétoldalas kartonok vannak, egyoldalú papír nincs. Vajon miért?

Nincs viszont négyfiókos komódom fa vázzal, a Praktikerből. Elfogyott. Pedig ebben nagyjából elférnének a cuccaim, és nem oda kellene tennem őket, ahol épp van egy kis hely.

2008. július 11., péntek


Szerettem volna már valamit készíteni a németországi képekből, de még nem került rá sor. A scrap.hu heti vázlat-kihívása pont kapóra jött. Lesz ebből hagyományos is, és lesz egy párja az Ulm-i fotókból. (Legalább a lelkes énem meg tudja magyarázni az ésszerű énemnek, hogy minek nekem szép pecsét. Pecsétek.) De hogy hogyan fogom tudni kinyomtatni a fotókat... Nem lesz túl szép, tartok tőle. Még mindig nem válaszolt senki. Hogy a Brother-t mennyire nem érdekli, mit gondolok róluk... :) De nem fogom annyiban hagyni a dolgot, az tuti.

Egyelőre "jól" állok a Pay It Forward-dal. Még csak Judit jelentkezett, pedig olvasták néhányan a bejegyzést. Ennyire nem bíznak bennem? :(

Beszterce ostroma

2008. július 5., szombat



Akkor még nyugodtan lehetett napozni, még délben is...

Kezdődött a nap azzal, hogy felfedeztem egy új hobbyboltot. Hobbyművész matrica a kirakaton, jó lehet belül is. Hátratett kézzel nézelődtem, hogy ne költsek :) Van sok-sok scrapbook papír... Lesz mindenféle foglalkozás is, a legközelebb selyemfestés, aztán gyöngyfűzés, majd dekopázs. Szerencsére a város szélén van az üzlet, így talán nem leszek sűrű vendég és nem költöm el a ott a fizumat. Pedig egész eddig arról álmodoztam, hogy a mi városunkban is lesz olyan üzlet, ahol majdnem mindent kapni. Most itt van, és tessék, féltem a pénztárcámat. Bár biciklizni szeretek, azzal fogom nyugtatni magam, hogy igaz, hogy vásárolok, de azt legalább egészségesen, biciklizés közben teszem :)
Aztán folytatódott a nap azzal, hogy olvastam a scrap.hu fórumán, hogy az Aldiban színes kartonok vannak olcsóért. Kell ez nekem? Á, nem. De hát 36 A4-esnyi vastag karton 700 Ft-ért, az 20 Ft/A4, vékony meg 13 Ft. Óó. Délután esküvő, sok boldogságot Eszti és Peti! Mondja utána anyu, nem kell menni Aldiba. Hú, pénzköltés stornó, de jó. Megnéztem a honlapjukat, van mintavágó olló is 180 Ft-ért. Ó, jaj. Vagy inkább: jajajajajajajaj. Na, biciklire fel, irány az Aldi. Kétféle mintával volt az olló, cikkcakk és kétcikkcakk-egyenes. Cikkcakkot egy hete vettem a Müllerben 500-ért, és mennyire örültem, hogy ilyen olcsón kaptam - most meg itt van potom pénzért. A másik mintát azért megvettem, mert bár nincs rá szükségem, 180 Ft-ért eláll a polcon.
Aldi után át a Lidl-be, kirakhatós bélyegzőért (1000Ft). Itt is volt vékony karton, 50 A4-es 500 Ft-ért - ez még olcsóbb, mint az Aldiban, de most már mindegy. Meg a nagyobból jobban tudok ilyet-olyat kivágni.
Most már ideje lenne, ha jó lenne a nyomtatóm is, és tudnám használni ezeket a dolgokat. De még nem válaszolt sem a Brother, sem a fogyasztóvédelmis ügyvéd, hogy mit tehetek. Jó lenne, ha visszavihetném a nyomtatót, ők meg visszaadnák az árát. De az is elég lenne, hogy ittmarad a nyomtató, mert szkennelni még tudok vele, de ők visszaadják mondjuk a felét az árának, abból meg veszek egy (ennyi pénzből) normális fotónyomtatót.
Tehát csak ma elköltöttem 2600 Ft-ot... Nem mondom, hogy a semmire, mert a hobbymra, de azért akkor is... Bár másra úgysem költök. Nem járok bulizni, moziba, kocsmába, nem dohányzom, legalább ez megszínesíti kicsit az életemet (18 szín van a csomagokban:) )
És kellene egy nagyobb szoba is, mert egyre kevésbé férek el. Költözni kellene.

Öcsi küld majd képet magáról a héten, készítek anyunak szülinapjára olyan képeslapot, hogy sír majd utána egy fél órát :D

"vizuális látvány" - gratulálok, H. F.

staféta - másként

2008. július 3., csütörtök


Kedves scrap-társak ezt hozták össze anyuék házassági évfordulós képéből. Köszönöm nekik :)

Kolléga nősül, neki készült ez az üdvözlőkártya. Idén a harmadik, pedig még egyet kell majd. Az idézetet már kezdem unni, de nem találok másik olyat, amit barátok üzenhetnek a házasul(and)óknak.
Juca és Eszter lapjaiból merítettem ötleteket, köszönet érte!
A galambpárt interneten találtam, miután beírtam gugliba, hogy esküvő clipart, de az előző üdvözlőkártyáktól eltérően ezt teljesen kézzel szerettem volna elkészíteni, ezért nem nyomtattam. De nem is én rajzoltam... Köszi, Bandi, bár úgysem jársz erre :)

Az idézet sorai csak úgy fértek ki a címkére, ha íveltek voltak a sorok, igyekeztem a legjobbat kihozni a kézírásomból...
A képeken nem nagyon látszik, hogy a galambos és a szöveges címkét összekötő szalag aranyszínű, mint a kis sárga papírok (ksp) és a szívek széle. Már kivágtam a kspket, mikor eszembe jutott, hogy a rajzos ksp is lehetett volna ovális vagy kör alakú, de ebből a papírból nem volt több itthon (igazi scrap:) ), így maradt négyzet.




Remélem, jöttek néhányan megnézni ezt az üdvözlőkártyát, és ki tudja, lehet, hogy már soha többé nem jön senki, úgyhogy ebbe a postba kerül be egy játék is, a neve Pay It Fordward, és Zsuzsi blogján találkoztam vele.
A játékszabályok:
1. Csatlakozhat bárki, akinek van blogja.
2. Az első három kommentben jelentkező kézzel készített ajándékot kap tőlem.
3. Az ajándék az elkövetkező 365 nap valamelyikén fog érkezni.
4. Cserébe előre kell fizetni, mégpedig úgy, hogy ezt a felhívást a jelentkezők is közzéteszik a saját blogjukban, vagyis őkmaguk is megajándékoznak három embert.
Tehát nem kell szépet mondani az üdvözlőkártyára, elég csak egy kommentet dobni, a címedet valahogyan megkapom és egy éven belül megy egy ajándék :) Sokat még nem mutattam ezen a blogon, de lesz ajándék, megígérem :)

Ezeket a dolgokat peddignádból készítettem. Húsvét előtt tűnt fel nekem a hobbyboltban a kosárka-készlet, csak meg kellett fonni. Húsvétkor nemeztojások csücsültek benne, és ajándékba a tesómnak, nagymamámnak, unokatesóknak, keresztfiamnak készítettem egy egytojásos tartót. Képek ezekről nincsenek, mivel nincs itthon fényképezőgép :( Viszont lefényképeztem a cégben lévő két kis kosárkát (második kép), az első képen pedig a scrap.hu lelkének, Erikának a szülinapjára készült ! van.


Azt hiszem, Fox büszke lehetne rám. Ő azt vallja, hogy aki sokat alszik, keveset él. Nálam lassan rendszeres az öt óra, aztán nem tudom majd, hogy miért alszom át a fél hétvégét. Elfogadjam magamtól mentségként, hogy megint üdvözlőkártyát készítettem? Nem fogadom el, sürgősem a rossz magatartás megszüntetésére kötelezem magam. Jó éjt.

yes, it's gonna be a cold lonely summer

2008. július 1., kedd

Én azt hittem, hogy amikor az Orion űrhajón buli van, akkor azért táncolnak olyan furcsán, mert az valamiféle űr-tánc és nem hasonlít a földire. De nem, akkoriban a Földön is így mozogtak a zenére. Néha a zene ellenére.



Meghallgattam most vagy tízszer egymás után.